Çikolata Soslu Tatlı Çikolata, pastaların ve tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Çikolatanın tadı oldukça lezzetli olmasının yanı sıra kalori bakımından da yüksek bir değere sahiptir. Şeker hastalarının bu tatlıyı fazla tüketmemesi önerilir, çünkü kan şekerinin yükselmesine neden olabilir. Öte yandan, çikolata, bazı durumlarda kan şekerini dengede tutmak amacıyla da tüketilebilir. Çikolata soslu tatlı, doğum günleri, diş çıkarma partileri veya kadınlar arasında düzenlenen özel günlerde sıkça tercih edilir. Yapımı zahmetli olsa da lezzeti bu zahmete değerdir. Çikolata Soslu Tatlı Malzemeleri
Çikolata Soslu Tatlı Kreması İçin
Çikolata Soslu Tatlının Üzeri İçin
Çikolata Soslu Tatlı Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir kaba pasta malzemelerinin hepsi konulur ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Hazır hale geldikten sonra önceden yağlanmış fırın tepsisine konulur. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Bir yandan kek pişerken, diğer yandan kreması yapılmaya başlanır. Kreması için derin bir tencereye krema malzemelerinin hepsi konulur ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Hazır hale gelen krema, soğuması için serin bir ortama konulur. Krema soğurken diğer yandan çikolata sosu hazırlanır. Çikolata sosu da hazır hale geldiği zaman soğuması için bekletilir. Daha sonra kek ortadan ikiye bölünür ve ortasına krema dökülür. Kekin diğer yarısı üzerine kapatılır ve her tarafına sürülecek şekilde çikolata sosu sürülür. Üzeri isteğe göre çikolata parçacıkları veya Hindistan cevizi ile süslenerek servis edilebilir. Üzeri süslendikten sonra soğuması için buzdolabına konulur ve ardından dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. |