Magnolia Tatlısı Yaz aylarına girmek üzereyiz. Malum havalar artık ısınıyor ve böyle olunca soğuk içecekler ve soğuk yiyecekler çokça tercih edilmeye başlandı. Bu yıl Ramazan ayı da yaza denk geldiği için soğuk tatlılar oldukça rağbet görecektir. Bugün, hafif ve serinletici bir tatlı olan Magnolia tatlısının tarifini vereceğim. Magnolia Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup iyice çırpıyoruz. Daha sonra ocağın altını açıp muhallebi kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Eğer karıştırmazsanız un ve nişasta topaklanacaktır. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve birkaç dakika daha kaynatın. Muhallebi göz göz olunca birkaç dakika daha kaynatmak yeterli olacaktır. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Cup'ların içerisine en alt kısma rondodan geçirdiğiniz bebe bisküvilerinden biraz koyun. Üzerine muhallebiden koyun ve muhallebinin üstüne birkaç dilim muz ekleyin. Daha sonra tekrar muhallebi ve bisküvi katmanlarını ekleyin. Tüm malzemeleri aynı şekilde kat kat yerleştirin. Son olarak üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|