Baklava Yufkasından Tatlı Baklava, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ancak hem yapımı oldukça zahmetli hem de kalorisi yüksek bir tatlıdır. Özellikle Gaziantep ilimizle özdeşleşmiş olsa da Türkiye'nin hemen hemen her köşesinde başarılı bir şekilde yapılıp satılmaktadır. Birçok ev hanımı, baklavayı kendi elleriyle hazırlayıp sevdiklerine sunarken, bazıları bu konuda zorlanabilir. İşte bu noktada hazır baklava yufkaları devreye giriyor. Hazır aldığımız baklava yufkaları, bizi zahmetten kurtardığı gibi oldukça pratik ve lezzetli de oluyor. Eğer eşleriniz baklavaya düşkün ve sürekli sizden baklava istiyorsa, hazır baklava yufkası ile tatlılar yaparak bu isteği kolayca karşılayabilirsiniz. Bu tatlılar, özellikle altın günlerinde ve özel davetlerde büyük beğeni toplar. Hazır baklava yufkası, çalışan bayanlar için de büyük bir kolaylık sağlar. Ne dersiniz, denemek ister misiniz? Baklava Yufkasından Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Baklava Yufkasından Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetle başlıyoruz ki tatlı pişinceye kadar şerbet soğusun. Şerbet için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete bir paket vanilya ekliyoruz. Bu, çok hoş bir koku verecektir. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynayan şerbete çeyrek limon suyu sıkıp ocaktan alıyoruz. Şerbet bir kenarda soğurken biz de tatlıyı hazırlamaya geçelim. Tatlı için hazır aldığımız baklava yufkasının taze olduğundan emin olmalıyız; yoksa tatlıyı yaparken yufkalar dağılabilir. Daha sonra tereyağını tavada eritip bir kenara alıyoruz. Tazeliğinden emin olduğumuz baklava yufkasından bir adet mutfak tezgahına seriyoruz. Erittiğimiz tereyağından fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürüyoruz. Ardından ikinci yufkayı yağladığımız ilk yufkanın üzerine seriyoruz ve bir miktar daha tereyağı sürüyoruz. Bir avuç ceviz içi serpiyoruz. Daha sonra evde bulunan en ince oklava ile yufkayı sarıyoruz. Sardığımız yufkayı oklavanın üzerinde büzerek oklavadan çıkarıyoruz. Burgu burgu olan tatlıyı bıçak ile dilediğimiz uzunlukta kesip tepsiye diziyoruz. Ben verev kesmeyi tercih ediyorum, daha şık görünüyor. Aynı işlemleri tüm yufkalar için tekrar ediyoruz. Tepsiyi tatlı ile doldurduktan sonra, eritilmiş tereyağından artanı bir çay bardağı sıvı yağ ile karıştırıp tekrar ısıtıyoruz. Isıttığımız yağı tatlıların üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz. Hazırladığımız tatlıları önceden ısıttığımız 180 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz tatlı 10 dakika dinlendikten sonra soğuk olan şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz hem tatlı hem de şerbet soğuk olabilir, ancak bu durumda tatlıyı yemek için biraz daha beklemeniz gerekebilir. Dışı çıtır çıtır ve içi enfes şerbet dolu bu tatlıyı beğeneceğinizi umuyorum. Afiyet olsun. |
Bengi
18 Mayıs 2024 CumartesiGeçen gün bir markette hazır baklava yufkası gördüm. Akşam misafirlerime tatlı ne yapsam diye düşünürken gördüğüm baklava yufkasından tatlı yapabilir miyim? İçerisine ceviz kırıp sarmalayıp şerbetini döksem basıl olur?
Cevap yazAdmin
18 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba Bengi hanım,
Hazır baklava yufkasından tatlı yapmak harika bir fikir! İçerisine ceviz kırıp sarmalayarak hazırlayabilirsiniz. Yufkaları tezgaha serip, her birine yeterli miktarda ceviz koyarak sarın. Ardından tepsiye dizip üzerine tereyağı ya da margarin gezdirin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hazırladığınız şerbeti dökerek tatlınızı tamamlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sevgiler,