Diyet Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Diyet Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Diyet tatlı tarifleri, özellikle kilo problemi yaşayanlar ve şeker ile undan uzak durması gereken diyabet hastaları için ideal seçenekler sunar. Zayıflamak için diyet yapan kişilerin tatlıya karşı koymaları zor olabilir. Bu nedenle, bol şerbetli tatlılar yerine doğal ve sağlıklı diyet tatlılar hazırlamak oldukça avantajlıdır. Özellikle yulaf, tarçın gibi malzemeler kullanarak tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Şekersiz sütlü tatlılar, meyve tatlıları, diyet kekler, diyet kurabiyeler, pastalar, yulaflı toplar ve cheesecake çeşitleri gibi pek çok tarif bulunmaktadır.

Diyet Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • Yarım portakal suyu
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
Sosu İçin
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet portakal suyu
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı su
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebisini hazırlamak için: Bir tencereye süt, pekmez, un, nişasta, vanilya, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenip karıştırılır. Orta ateşte kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladığında ocağın altı kısılır ve 3 dakika daha pişirilir. Hazır olan muhallebi sıcak olarak kaselere paylaştırılır. Üzerine sos döküleceği için muhallebi kaplara tepeleme doldurulmamalıdır. Kaseler serin bir yere konarak soğutulur.

Sosu hazırlamak için: Yarım limon ve portakalların kabukları rendelenir ve pişirilecek tencereye konur. Üzerine esmer şeker, mısır nişastası, portakal ve limon suları eklenir. Son olarak yarım bardak su ilave edilip pişirilmeye başlanır. Sos kaynayıp kıvam alınca ocaktan alınır. Soğumuş olan muhallebilerin üzerine dökülür ve buzdolabına konarak 3-4 saat bekletilir. Servis için üzerine tercihe göre ceviz, fındık veya Hindistan cevizi serpilir.

Şekersiz Diyet Ayva Tatlısı Tarifi

Gerekli Malzemeler
  • 3 adet tatlı elma
  • 3 adet ayva
  • Tarçın
  • Fındık
Şekersiz Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmalar soyulup rendelenir. İçerisine istenilen yoğunlukta tarçın eklenir ve karıştırılır. Tarçının tatlı isteğini dindirme özelliği vardır. Ayvalar soyulup ikiye bölünür ve ortaları oyulur. Tarçınlı elma harcı bir kaşık yardımıyla oyulmuş ayvaların içerisine eşit şekilde konur. Hazır olan ayvalar fırın poşetinin içine dizilip tepsiye konur. Poşete delikler açılır. 170 derece fırında ayvalar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen ayvaların üzerine dövülmüş fındık serpilir ve tatlı servise hazır hale getirilir.

Diyet Hurmalı Kurabiye Tarifi

Gerekli Malzemeler
  • 3 tane Trabzon hurması
  • 1 tane portakal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Diyet Hurmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Hurmalar soyulup ezilir. Portakalın kabuğu rendelenir. Derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılıp karıştırılır. Üzerine tereyağı, rendelenen portakal kabuğu, ezilmiş hurmalar, limon suyu, tahin ve tüm baharatlar eklenip karıştırılır. 1 su bardağı Hindistan cevizi de ilave edilip yoğrulur. Hindistan cevizi unun yerini alır, bu yüzden hamurun kıvamı hala sıvıysa, hamur kendini tutana kadar Hindistan cevizi eklenir. Hazır olan hamurdan parçalar alınıp yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. 160 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Servis için üzerine tarçın serpilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Özpulat

23 Temmuz 2024 Salı

Portakallı irmik tatlısını yaparken pekmez kullanmak tadını nasıl etkiliyor? Ayrıca, sosu hazırlarken su miktarını ayarlamak neden önemli?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Özpulat,

Portakallı irmik tatlısına pekmez eklemek tatlıya farklı bir boyut kazandırabilir. Pekmez, tatlıya daha derin ve zengin bir tat katarken, aynı zamanda hafif bir karamelize aroma da sunabilir. Bu nedenle, portakalın ferahlatıcı ve hafif ekşi lezzeti ile pekmezin yoğun ve tatlı profili birbirini dengeleyebilir. Ancak, pekmezin miktarını iyi ayarlamak önemlidir; fazla kullanıldığında tatlıyı aşırı yoğun ve tatlı yapabilir.

Sosu hazırlarken su miktarını doğru ayarlamak da önemlidir Özpulat. Çok fazla su kullanırsanız, sosunuz yeterince koyulaşmayabilir ve tatlının üzerinde istenilen dokuyu elde edemezsiniz. Aksine, az su kullanırsanız sos çok yoğun olabilir ve tatlının üzerine yayılması zorlaşabilir. Su miktarını tarifte belirtilen oranlarda tutmak, sosun hem lezzetini hem de dokusunu dengeli hale getirir.

Umarım bu bilgiler faydalı olur. Afiyet olsun!

Sevgiler,
[Senin adın]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri