Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı

Dondurmalı irmik tatlısı, hem hafif bir tatlı olması hem de düşük maliyeti ile tercih edilen bir lezzettir. Toplum olarak helvaya büyük bir önem veririz ve güzel yapılmış helvanın kokusunu hemen alırız. Kültürümüzde helvanın geniş bir yeri olduğu için sevilir. Yaz akşamlarında hem tatlı hem de serin bir tarif denemek isterseniz, dondurmalı irmik tatlısını deneyebilirsiniz. Hazırlanması son derece kolay olan bu tatlıyı, hemen hemen herkes pratik bir şekilde yapabilir.

Dondurmalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6-7 yemek kaşığı dondurma

Dondurmalı İrmik Tatlısı Üzeri İçin

  • Toz Antep fıstığı

Dondurmalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak ile başlayın. Bunun için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alın. Kabın içerisine süt, su ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Karıştırılmış olan malzemeleri ocağın üzerine alın ve orta harlı ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamış olan tatlının şerbetini ocaktan alın ve ılıması için bir kenara kaldırın. Bu aşamada şerbeti serin bir yere kaldırmanız, ilk sıcaklığının çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Şerbet bir kenarda soğurken, irmiği kavurmaya geçebilirsiniz. İrmik tatlısını pişireceğiniz tencerenin içerisine 50 gram tereyağını ilave edip eritin. Eriyen yağın içerisine çam fıstığını ilave edip kavurun. Fıstıkların rengi hafif koyulaştığında, tencerenin içerisine irmiği ilave edin ve karıştırın. İrmiğin rengi altın sarısı olduğunda ocağın altını kapatın. Kavrulmuş olan irmiğin üzerine birden şerbeti ilave ederseniz tatlının hamur olmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle irmik ve şerbetin ılık olmasında fayda vardır.

Ilınmış olan irmiğin üzerine ılık şerbeti ilave edip karıştırın. Bu aşamada sürekli karıştırılması önemlidir. Kısık ateşte tatlıyı şerbetini çekene dek pişirin. Şerbetini tamamen çektikten sonra dondurmalı irmik helvasının kapağını kapatın ve dinlenmesi için birkaç dakika bekletin. Dinlendikten sonra bir kasenin içini hafifçe ıslatın. Tatlıdan bir yemek kaşığı kasenin içerisine alıp hafifçe bastırın. Üzerine bir yemek kaşığı dondurma ilave edin. Dondurmanın üzerine tekrar tatlı ilavesi yapıp hafifçe bastırın ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Hazır hale gelmiş olan dondurmalı irmik tatlısının üzerine fıstık serpiştirin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri