Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı irmik tatlısı, hafif bir tatlı olduğu gibi maliyeti de oldukça düşüktür. Toplum olarak helvaya gerçekten önem veririz ve güzel yapılmış helvanın kokusunu hemen alırız. Kültürümüzde helvanın büyük bir yeri olduğu için sevenide çoktur diyebiliriz. Yaz akşamlarında hem tatlı hem de serin bir tarif denemek isterseniz dondurmalı irmik helvasını denemenizi tavsiye ederiz. Hazırlanması da son derece kolay olan bu tatlıyı hemen hemen herkes pratik bir şekilde yapabilir.

Dondurmalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • ½ su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6-7 yemek kaşığı dondurma
Dondurmalı İrmik Tatlısı Üzeri için
  • Toz Antep fıstığı
Dondurmalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Dondurmalı irmik tatlısının hazırlanmasına öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak ile başlayın. Bunun için ilk önce uygun büyüklükte bir pişirme kabı alın. Kabın içerisine süt, su ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Karıştırılmış olan malzemeleri ocağın üzerine alın ve orta harlı ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamakta olan tatlının şerbetini ocağın üzerinden alın ve ılınması için bir kenara kaldırın. Bu aşamada şerbeti serin bir yere kaldırmanız ilk sıcaklığının çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Şerbet bir kenarda soğurken sizde bu arada irmiği kavurmaya geçebilirsiniz. İrmik tatlısını pişireceğiniz tencerenin içerisine 50 gr tereyağını ilave edip eritin. Erimiş olan yağın içerisine çam fıstığını ilave edip kavurun. Fıstıkların rengi hafifi koyulaştığında ise tencerenin içerisine irmiği ilave edin ve karıştırın. İrmiğin rengi altın sarısı olduğunda ocağın altını kapatın. Kavrulmuş olan irmiğin üzerine birden şerbeti ilave ederseniz eğer tatlının hamur olmasına neden olabilirsiniz. Bunun için irmik ve şerbetin ılık olmasında fayda olacaktır.

Ilımış olan irmiğin üzerine ılık olan şerbeti ilave edip karıştırın. Bu aşamada sürekli karıştırılmasında fayda olacaktır. Kısık ateşte tatlıyı şerbetini çekene dek pişirin. Şerbetini tamamen çektikten sonra da dondurmalı irmik helvasının kapağını kapatın ve dinlenmesi için birkaç dakika bekletin. Dinlendikten sonra ise bir kâsenin içerisini hafif şekilde ıslatın. Tatlıdan bir yemek kaşığı kâsenin içerisine alıp hafifi bastırın. Üzerine de bir yemek kaşığı dondurma ilavesi yapın. Dondurmanın üzerine tekrar tatlı ilavesi yapıp hafifi bastırın ve servis tabağına dondurmalı irmik tatlısını ters çevirip çıkartın. Hazır hale gelmiş olan dondurmalı irmik tatlısının üzerine fıstık serpiştirin ve sunum yapın.

Afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6