Pamuk Prenses Tatlısı Özellikle çocukların severek tükettiği Pamuk Prenses Tatlısı, hazırlanışı kolay ve hafif bir tatlıdır. Ani misafirliklerde kolaylıkla hazırlanan bu tatlı, damağa hoş gelen bir lezzete sahip olup, serinlik hissi uyandıran bir tatlı türüdür. Pamuk Prenses Tatlısının Malzemeleri
Pamuk Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır? Bir tencereye 1 litre süt aktarılır ve üzerine 1 su bardağı şeker eklenir. Ocağın altı açılarak kısık ateşte şeker iyice eritilir. Ardından 1 su bardağı un azar azar eklenir ve karışım topaklanmaması için sürekli karıştırılır. 150 gram tereyağı, karışım kaynamak üzereyken eklenir ve eritilir. Hazırlanan vanilya, ılık süte eklenir ve karışım 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Fırın tepsisi üzerine tencere içindeki muhallebi dökülerek kaşık yardımı ile düzeltilir. Fırına gönderilen muhallebi 5 dakika kadar pişirilir. Fırında pişirilen ve soğuyan muhallebinin üzerine, ayrı bir kapta hazırlanan 1 paket krem şanti ve 1 bardak soğuk süt köpürene kadar iyice karıştırılır. Krem şanti kıvama gelince muhallebinin üzerine düzenli bir şekilde dökülerek kaşık yardımı ile düzeltilir. Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpilir ve tatlı buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar soğumaya bırakılır. Buzdolabında dinlenen ve soğuyan Pamuk Prenses Tatlısı, kare şeklinde dilimlere bölünerek tatlı tabağına servis edilmek üzere dizilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Pamuk Prenses Tatlısı, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Bu tatlı, özellikle yaz aylarında serinletici özelliğiyle tercih edilmektedir. Tatlının içerisine dilerseniz meyve parçaları veya çikolata sosu ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı buzdolabında bir gece önceden hazırlayıp bekleterek daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz. |