Pudingli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Pudingli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Etimek Tatlısı

Pudingli etimek tatlısı, yapımı oldukça kolay olan tatlıların ilk sırasında yer alır. Çocuklar tarafından da sevilerek tüketilen tatlılar arasındadır. Ayrıca süt sevmeyen çocuklar için mükemmel bir kalsiyum deposudur. Misafirler tarafından da beğenilerek tüketilir. Sunumu ile göz dolduran bu tatlı, herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği tatlılar arasındadır. Pudingli etimek tatlısı, çok fazla zaman ayırmadan çocuklarınızla yapabileceğiniz en güzel tatlılar arasındadır. Hem bu sayede çocuklarınızın da el becerileri gelişir.

Gerekli Malzemeler

Şerbet İçin:
  • İki su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu
Puding İçin:
  • Dört çorba kaşığı kakao
  • İki çay bardağı un
  • On dört yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir litre süt
  • Bir paket etimek

Pudingli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayarak tatlının yapımına başlayalım. Derin bir tencerenin içerisine iki su bardağı toz şeker, iki su bardağı su ve bir tatlı kaşığı limon suyu koyup, tencerenin altını açalım. Yavaş yavaş şerbet kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte şerbetimizi kaynatalım. Gerekli kıvama ulaştığında ocaktan alalım. Cam bir tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazırladığımız sıcak şerbeti dökelim. Bir kenarda soğuması için bekletelim.

Bu sırada ev yapımı pudingi hazırlayalım. Öncelikle derin bir tencerenin içerisine dört çorba kaşığı kakao, toz şeker ve vanilyayı koyalım. Çırpma teliyle topaklanmalar gidene kadar çırpalım. Bu sırada karışıma unu da ilave ederek, çırpma işlemine devam edelim. Daha sonra oluşan karışımımıza sütü de ilave ederek; yavaş yavaş karıştırarak pişirmeye devam edelim. Bu sırada kaynamaya başlayan pudingin içerisine sıvı yağı ilave edip; çırpma teliyle karıştırmaya devam edelim. Puding homojen bir kıvama geldiğinde ocaktan alıp, daha önce hazırladığımız şerbetli etimeklerin üzerine pudingimizi dökelim. Üzeri düz bir hal alması için tepsimizi hafifçe sallayalım.

Hazırladığımız pudingli etimek tatlısının soğuması için dolapta iki saat bekletelim. İki saat sonra dolaptan çıkarıp; küçük dilimler halinde tatlıları keselim. Dilimlediğiniz tatlılardan bir tanesini alıp; servis tabağına koyarak, üzerine isteğe bağlı olarak Hindistan cevizi, fıstık ezmesi, kivi ve muz gibi meyveler ile süsleyerek hazırlayalım. Pudingli etimek tatlısı servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pudingli etimek tatlısını hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Şerbetin sıcak, etimeklerin ise soğuk olması, tatlının daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca pudingin kıvamını tutturmak için karıştırma işlemini sürekli ve yavaş yapmanız önemlidir. Tatlınızı dilimlemeden önce mutlaka buzdolabında dinlendirin, böylece daha kolay dilimlenir ve servis edilir.

Bu tatlıyı farklı meyveler ile süsleyerek veya üzerine çikolata sosu ekleyerek de sunabilirsiniz. Çocuklarınızın daha fazla seveceği bir tatlı yapmak için pudingin içerisine çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pamuk Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri