Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı şerbeti Nasıl yapılır, Ülkemizde tatlıların çok büyük önemli bir yeri vardır. Gerek günlük hayatlarımızda gerek misafirlerimiz de gerekse de her bayramda yaptığımız baklavalar kadayıflar, kalburabastılar gönlümüze bir taht kurmuş derecesine gelmişlerdir. Bu kadar lezzetli olan bu tatlıların her defasında, ölçülerini tutturmak bir sorun olmaktadır. Tatlılarımızın şerbetlerini yapmak, tatlı kadar önemli yer kaplamaktadır. Kimileri tatlıları ölçüsüz kendi göz kararlarıyla yaparlarken, kimileri ise ölçü kurallarına uymaktadırlar. Şerbetli tatlılarda şeker ve su oranı yapılan tatlı çeşidine göre değişmektedir. Yani kalburabastı, şekerpare, baklava gibi tatlılar; 2 su bardağı şeker, 1 su bardağı su olarak yapılır. Fakat kadayıf, etimek ve revani gibi tatlılarda ise 3'e 3 ölçüleri ideal olarak kabul edilmektedir. Bunların yanı sıra şerbet ile suyun kıvamından sonra şerbetin sıcaklık ve tatlının soğuk oranı ayarlanmalıdır. Bu kural her defasında karıştırılır fakat en güzel olan husus ise şerbetin biraz ilk sıcaklığı gitmiş olması ve dökeceğimiz tatlının ise soğuk kıvamda olmasıdır. İkisi de sıcak olursa tatlı hamurlaşır, soğuk olursa da tatlı şerbeti çekmez. Bir önemli husus ise limon suyu. Limon suyunu sonradan eklemeliyiz, şerbete eklenen limon suyu, şerbetin daha ağdalı kıvamda olmasını sağlar ve şekerlenmesi ne önler. Ancak limon suyunu miktarı da bu hususta önemlidir. Eğer limon suyunu iki veya üç tane daha fazla ve çok önce sıkılırsa çok koyu kıvamlı olur. Tatlı şerbeti çekemez, bundan dolayı, bunu önlemek için şerbetin altını kapatmadan birkaç dakika önce limonlu suyunu sıkarsak ve gereğinden fazla da limonu harcamaz isek daha sağlıklı daha kıvamlı bir şerbet elde etmiş olacağız. Son olarak da ve önemli bir husus ise şerbetli tatlılara azar azar dökmek, şerbetin tatlıyı iyice çekmesi için dökülür. Şekli ve miktarı çok önemlidir. Bir kepçe yardımıyla azar azar dökülen şerbeti tatlının daha kolay çekmesine ve dağılmamasına yardımcı olacaktır. Böylelikle tatlılarımız çok lezzetli ve çok şık görünüm de olacaktır. Hem kendinize hem de misafirlerinize ikram ederken gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz şerbetli tatlılar olacaktır. Sonrasında birkaç saat dinledirdikten sonra servise hazır hale gelmektedir.

Afiyet olsun.

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6