Kupta Sütlü Tatlılar Kupta yapılabilecek birçok tatlı çeşidi bulunmaktadır. Şimdi sizlerle birkaç tarif paylaşalım. Kuplu Elmalı Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Elma Harcı İçin
Muhallebisi İçin
Süslemek İçin
Kuplu Elmalı Tatlı Nasıl Yapılır? Elmalı tatlının yapımına başlamadan önce elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Bir tavaya rendelediğiniz elmaları koyup üzerine şekeri ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Elmalar pişmeye yakın üzerine tarçın serpip karıştırmaya devam edin. Elmalar piştikten sonra ocaktan alıp üzerine ezilmiş ceviz ekleyin. Muhallebi için bir tencereye süt ve şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra nişasta ve pirinç ununu ekleyip çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Karışım homojen bir kıvama gelince ve koyulaşınca ocaktan alın. Kuplara doldurduğunuz elmaların üzerine muhallebiyi ekleyin ve soğuması için buzdolabında bir saat bekletin. Bu arada bir bardak süt ile krem şantiyi hazırlayın. Süt ve krem şanti tozunu iyice çırpın ve yarım saat buzdolabında bekletin. Soğuyan tatlıların üzerine krem şantiyi ekleyin ve üzerine ceviz serpip servis edin. Kuplu elmalı tatlınız servise hazır. Afiyet olsun. Kupta Meyveli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Kupta Meyveli Muhallebi Nasıl Yapılır? Muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencereye süt ve nişastayı ekleyip karıştırın. Daha sonra üzerine şekeri de ekleyip karıştırın. Topaklanma olmaması için karıştırma işlemini sürekli yapın. Kaynadıktan sonra muhallebinin içerisine bir kaşık margarini ekleyip ocağı kapatın. Hazırladığınız muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Meyveleri temizleyip dilimler halinde kesin. Kuplara meyveleri yerleştirin ve üzerine muhallebiyi ekleyin. Üzerini nar ile süsleyip buzdolabında soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz veya fındık ezmesi ekleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. Kupta Çikolatalı Meyveli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler Çikolata Sosu İçin
Muhallebi İçin
Süslemek İçin
Kupta Çikolatalı Meyveli Muhallebi Nasıl Yapılır? Bir tencereye önce iki bardak süt ve şekeri ekleyin ve ocağı yakın. Yavaş yavaş karıştırarak içine buğday nişastası ve kakaoyu ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak dibine tutmasını engelleyin. Çikolata sosu kıvamına gelince içine margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Sos kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve soğuması için buzdolabında bekletin. Bu sırada muhallebiyi hazırlayın. Bir tencereye bir litre sütü, bir su bardağı şekeri ve bir çorba kaşığı nişastayı ekleyip ocağı yakın. Yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Karışıma pirinç unu ve un ekleyip, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Homojen kıvama geldiğinde muhallebiyi kaynayana kadar karıştırın ve kaynayınca ocaktan alın. Meyveleri yıkayıp temizleyin ve parçalara bölün. Muhallebiyi kuplara paylaştırın ve üzerine çikolata sosunu ekleyin. Meyvelerle süsleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun. |
Sevgür
03 Mayıs 2024 CumaSütlü tatlıların lezzetinin yanı sıra bence görüntüsü de çok önemli. Özellikle de misafirlere sunacaksanız görüntü çok önemli. Sizce bu sütlü tatlılar cupta nasıl süsleyebilirim.
Cevap yazAdmin
03 Mayıs 2024 CumaSevgür, sütlü tatlıları cupta sunarken görüntülerini daha da öne çıkarmak için birkaç önerim var. Öncelikle, taze meyve dilimleri ile renkli ve çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Örneğin, çilek, kivi, ve yaban mersini gibi meyveler hem lezzet katacak hem de görsel olarak hoş bir etki yaratacaktır. Ayrıca, tatlıların üzerine biraz rendelenmiş çikolata veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Nane yaprakları da hem güzel bir koku verir hem de görünümünü zenginleştirir. Son olarak, ince bir dilim limon veya portakal kabuğu ile dekor yapabilirsiniz. Bu küçük dokunuşlar misafirlerinize hem lezzet hem de görsel bir şölen sunacaktır. Afiyet olsun!
Emre Emir
03 Mayıs 2024 CumaMerhabalar sevgili sevgür sütlü tatlıları süslemek için ceviz içi ile süsleyebilir,hindistan cevizi, muz olabilir çilek ile süsleyebilirsiniz.
Soru Sor / Yorum Yap