Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı

Puf tatlısı, birçok tatlıya göre hazırlanması biraz zahmetli olsa da muhteşem lezzeti bu zahmete fazlasıyla değecektir. Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız bir tatlı hazırlamak isterseniz, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.

Puf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi İçin Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım litre süt
  • 1 adet muz
  • Yeteri kadar soğuk süt

Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Puf tatlısını yapmaya ilk olarak kekini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için kek karıştırma kabının içerisine 4 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip bir süre daha çırpıyoruz. Son olarak vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu ve unu ilave edip, un tamamen yok oluncaya kadar bir miktar daha çırpıyoruz. Büyük bir fırın tepsisinin dibine margarin sürüyoruz. Üzerine kek hamurunu döküp, tepsiyi sağa ve sola sert hareketlerle sallayarak hamurun tepsiye eşit dağılmasını ve hava kabarcıkları oluşmasını sağlıyoruz. Daha sonra 170 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Tatlının muhallebisi için, margarini geniş bir tavaya atıp eritiyoruz. Üzerine unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra yarım litre sütü ve vanilyayı ilave edip sürekli karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız kekten bir bardak ile yuvarlak parçalar kesiyoruz. Arta kalan kek hamurlarını karıştırıcıdan geçirip hazır hale getiriyoruz. Daha sonra bardak ile kestiğimiz yuvarlakları ılık süte batırıp üzerine bir dilim muz koyuyoruz. Ardından üzerine bir miktar soğumuş olan muhallebiden koyup, kaşığın dibi ile düzelterek puf görünümü veriyoruz. Daha sonra kek parçalarına bandırıp üzerine Hindistan cevizi döküyoruz. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp, fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri