Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı, Birçok tatlıya göre hazırlaması biraz zahmetli olsa da muhteşem lezzeti bu zahmete fazlası ile değecektir. Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız bir tatlı hazırlamak isterseniz, mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz.

Puf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi İçin Malzemeleri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 3 yemek tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım litre süt
  • 1 adet muz
  • Yeteri kadar soğuk süt
Puf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Puf tatlısını yapmaya ilk olarak kekini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için kek karıştırma kabının içerisine 4 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edip bir süre daha çırpıyoruz. Son olarak vanilyayı, kabartma tozunu kakaoyu ve unu ilave edip, un tamamen yok oluncaya kadar bir miktar daha çırpıyoruz. Büyük bir fırın tepsisinin dibine margarin sürüyoruz. Üzerine kek hamurunu döküp, tepsiyi sağa ve sola sert hareketler ile sallayarak hamurun tepsiye eşit dağılmasını ve hava kabarcıkları oluşmasını sağlıyoruz. Daha sonra 170 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Tatlının muhallebisi için, margarini geniş bir tavaya atıp eritiyoruz. Üzerine unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra yarım litre sütü ve vanilyayı ilave edip sürekli karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.

Hazırladığımız kekten bir bardak ile yuvarlak parçalar kesiyoruz. Arta kalan kek hamurlarını karıştırıcıdan geçirip hazır hale getiriyoruz. Daha sonra bardak ile kestiğimiz yuvarlakları ılık süte batırıp üzerine bir dilim muz koyuyoruz. Ardından üzerine bir miktar soğumuş olan muhallebiden koyup, kaşığın dibi ile düzelterek puf görünümü veriyoruz. Daha sonra kek parçalarına bandırıp üzerine Hindistan cevizi döküyoruz. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp, fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Puf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şekerpare Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6