Galeta Unlu Tatlı Galeta Unlu Tatlı, diğer adıyla Kıbrıs tatlısı, içindeki galeta unu fark edilmeyen, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet gören bir lezzettir. Hindistan cevizi ile şerbetin eşsiz uyumu, bu tatlıyı her yaş grubuna hitap eden, tadına doyulmaz bir lezzet haline getirir. Hem tatlı kısmının doyulmaz tadı hem de krema kısmının tarifsiz lezzeti ile galeta unlu tatlı şu şekilde yapılmaktadır. Galeta Unlu Tatlı Malzemeleri
Kreması için
Şerbeti için
Galeta Unlu Tatlı Nasıl Yapılır? Derin bir kap içerisinde yumurta ve şeker mikser yardımı ile köpürünceye kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ, galeta unu, ceviz, Hindistan cevizi ve diğer malzemeler eklenerek karışım iyice karıştırılır ve yağlanmış fırın tepsisi içerisine dökülerek her tarafına eşit miktarda yayılır. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır. Küçük bir tencere içine su ve şeker eklenerek kaynamaya bırakılır ve şerbet kaynamaya başlayınca üzerine limon suyu ilave edilir. Tatlının pişme süresinde başka bir kap içerisinde krema hazırlanmaya başlanır. Bir tencere içine süt, un, şeker, nişasta eklenerek iyice karıştırılır. Pişinceye kadar karıştırma işlemi devam eder ve pişen kremanın altı kapatılır. Fırından çıkarılan tatlının üzerine ılık olan şerbet dökülür. Şerbetin çekmesi için bir müddet beklenir. Son olarak üzerine kalın bir katman olarak krema dökülür ve her tarafına eşit şekilde sürülür. Üzeri Hindistan cevizi veya ceviz ile süslenerek tatlı soğuk olarak servis edilir. Ekstra Bilgiler Galeta Unlu Tatlı, zamanla daha da lezzetlenen bir tatlıdır. Bu nedenle bir gün önceden hazırlanıp buzdolabında dinlendirilmesi tatlının lezzetini artıracaktır. Ayrıca, tatlının üzerini süslemek için Antep fıstığı veya badem gibi farklı kuru yemişler de kullanılabilir. Galeta Unlu Tatlı, pratik yapımı ve nefis tadı ile özellikle özel günlerde ve davetlerde misafirlerinize sunabileceğiniz ideal bir tatlıdır. |