Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş, yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkidir. Özellikle kek ve börek gibi tariflerde sıkça tercih edilir. Haşhaşlı irmik tatlısı, bu bitkinin lezzetini en güzel şekilde ortaya koyan tariflerden biridir.

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Üzeri İçin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Şerbeti İçin
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
Haşhaşlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlı yapımına başlamadan önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz. Şerbet koyulaşana kadar kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Şerbet soğurken, kekin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı, sütü, haşhaşı ve irmiği ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz ve kek hamurunu hazırlıyoruz.

Önceden yağladığımız fırın tepsisine kek hamurunu döküyoruz. Isıttığımız 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak test ediyoruz. Kürdana kek hamuru bulaşmıyorsa kek pişmiş demektir.

Fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine soğuttuğumuz şerbeti döküyoruz. Kek şerbetini çekerken, krem şantiyi hazırlayıp soğuyan kekin üzerine sürüyoruz. Krem şantinin üzerini ceviz, fıstık veya arzuya göre başka malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nurnigar

31 Mayıs 2024 Cuma

aşhaşlı irmik tatlısında haşhaşın verdiği lezzet tatlıya ayrrı bir tat katıyor ama tam olarak bu tatlıyı evde nasıl yapacağıma karar veremiyorum. Ya yapamazsam korrkusu var. Çünkü ben daha önce hiç böyle bir tatlı yapmadım. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Nurnigar hanım,

Aşhaşlı irmik tatlısı yapmak aslında düşündüğünüz kadar zor değil, biraz dikkat ve özenle harika bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte size basit bir tarif:

Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı:
1. Orta boy bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri ekleyin.
2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
3. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin, karıştırmaya devam edin.
4. Karışım iyice koyulaşıp kıvam aldığında ocaktan alın.
5. Haşhaşı ekleyin ve iyice karıştırın.
6. Karışımı ıslatılmış bir borcama veya kalıba dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
7. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
8. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

İlk denemenizde başarılı olacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Demir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Unlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri