Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

Durum buğdayının özenle öğütülmesi sonucunda elde edilen irmik, mutfaklarımızda sıklıkla kullanılan ve besin değerleri bakımından oldukça zengin içerikleri bünyesinde barındıran bir gıda maddesidir. Çoğunlukla tatlı yapımında kullanılan irmik, sütlü tatlılarda da en fazla tercih edilen yardımcı besindir. Bu yüzden irmik ile hazırlanan sütlü tatlılar, genellikle hem besleyici özelliklere sahiptir hem de şahane bir lezzet sunar. Birçok farklı malzeme ile karıştırılarak hazırlanan tatlılar arasında mükemmel bir lezzete sahip olan bisküvili sütlü irmik tatlısı da bu doyumsuz lezzetler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bisküvi, süt, irmik ve lezzet artırmak amacıyla kullanılan ceviz, badem, fındık ve fıstık gibi yemişler veya çilek, muz, vişne, kivi, portakal ve mandalina gibi mevsim meyveleri ile hazırlanabilen bisküvili sütlü irmik tatlısının lezzetini artıran ve besin değerini yükselten bu besin maddelerini kullanarak tatlımızın lezzetine lezzet katabiliriz.

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 2 adet muz
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık içi

Üzeri İçin

  • Yeteri kadar tarçın
  • Yeteri kadar toz çam fıstığı

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili sütlü irmik tatlımızın yapımına ilk olarak küçük bir tencereye 1 litre sütü ilave ederek başlayalım. Ardından sütün üzerine 8 çorba kaşığı toz şeker ve 9 çorba kaşığı irmik ekleyerek tencereyi ocağa alıp orta ateşte karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayarak kıvam alan karışımı göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alarak üzerine 1 paket vanilya ekleyip tekrar iyice karıştırarak ılımaya bırakalım.

Ardından ılıyan sütlü irmiğin yarısını iyice ıslatılmış kek kalıbına dökerek yayalım. Ardından kek kalıbına döktüğümüz sütlü irmiğin üzerine kakaolu bisküvileri kalıbın dibine kadar ulaşacak şekilde gelişi güzel yerleştirelim. Daha sonra 2 adet kabukları soyulmuş muzu dilimleyerek bisküvilerin üzerine yerleştirdikten sonra üzerlerine irice dövülmüş fındıkları serpiştirelim. Kalan diğer sütlü irmiğin yarısını da muz ve fındıkların üzerine gezdirerek döküp kapatalım.

Hazır hale gelen bisküvili sütlü irmik tatlımızı buzdolabına alarak en az 3-4 saat dinlenmesi için beklettikten sonra buzdolabından alıp düz ve geniş bir servis tabağına ters çevirerek tatlımızı kalıptan çıkartalım. Kek kalıbının şeklini alarak çıkan tatlımızı kek dilimler gibi dilimledikten sonra üzerine tarçın ve çam fıstığı tozu serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Magnolia Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Trilece Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trilece Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri