İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tatlılar

İrmik, hem şerbetli hem de sütlü tatlılarda çok sık kullanılan bir üründür. İrmik ile yüzlerce çeşit tatlı yapılabilir. Şerbetli tatlılar ağır olduğu için çoğu kişi tarafından tercih edilmez. Bugün sizler için irmik kullanılarak yapılan tatlı tarifleri paylaşacağız. Her bir tarif, birbirinden lezzetli ve pratik olduğu için vazgeçilmez tatlı tarifleri arasında yer alacak. İrmikli tatlılar, lezzetli olduğu kadar yapımı da kolay olduğundan, daha önce hiç tatlı yapmamış kişiler tarafından bile kolaylıkla yapılabilir. İrmikli tatlılar nasıl yapılıyor, birlikte görelim.

Narlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi

Narlı Sos İçin

  • 3 su bardağı nar suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı kadar nar taneleri
  • 1 çay bardağı toz şeker

Narlı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Nar suyu, mısır nişastası, toz şeker ve yarım su bardağı su uygun bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Silikon bir kalıbın tabanına nar taneleri serpilir. Üzerine pişen narlı sos dökülür. Narlı sosun donması için silikon kalıp buzdolabına konularak 40 dakika bekletilir. Bu arada irmikli muhallebi hazırlanır.

Narlı irmik tatlısının muhallebisi için, süt, irmik ve şeker bir tencerede karıştırılır. Tencere ocağa alınarak sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kaynadıktan ve yoğunlaştıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılmaya devam edilir. Son olarak ceviz içi ve Hindistan cevizi eklenip karıştırılarak muhallebi ocaktan alınır. Hazır hale gelen muhallebi buzdolabında bekletilen narlı sosun üzerine eşit şekilde dökülür. Tatlı dinlenmesi için buzdolabına alınır ve servis yapılacağı zaman kalıptan ters çevrilerek çıkarılıp dilimlenir.

Afiyet olsun.

Yemişli Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket fıstıklı puding
  • 2 su bardağı süt (puding için)

İrmikli Muhallebi İçin

  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Ufak doğranmış kayısı

Yemişli Fıstıklı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fıstıklı puding, üzerindeki tarife uygun şekilde pişirilir. Pişen puding hafif ıslatılmış kek kalıbının tabanına dökülür. Pudingin soğuması için buzdolabında 15-20 dakika bekletilir. Tatlının muhallebisi için, tencereye irmik, süt ve toz şeker alınarak koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Pişen muhallebinin içine tereyağı, ufak doğranmış kayısılar ve vanilya eklenerek karıştırılır ve muhallebi ocaktan alınır. Tekrar içine Hindistan cevizi ve ceviz içi eklenip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpılır. Hazırlanan muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabında bekletilen pudingin üzerine dökülür. Yemişli fıstıklı irmik tatlısı tekrar buzdolabına alınarak 3 saat kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra tatlı servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır ve arzuya göre dilimlenip süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sürpriz Çikolatalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı kakao

Top Yapmak İçin

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi

Sürpriz Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sürpriz çikolatalı irmik tatlısı için ilk önce Hindistan cevizi topları hazırlanır. Krem şanti çukur bir kabın içine yarım su bardağı süt eklenerek mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra üzerine yavaş yavaş Hindistan cevizi eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Bu aşamada yaklaşık 2 su bardağı Hindistan cevizi yeterli olacaktır. Krem şanti, Hindistan cevizi eklendikten sonra yuvarlanacak kıvama ulaşmalıdır. Yuvarlanacak kıvama ulaştığında elle şekil verilerek düz bir tabağa sıralanır ve buzdolabına konur.

Tatlının irmikli muhallebisi için, irmik, şeker, süt, kakao ve vanilya uygun bir tencereye alınır. İlk önce karıştırılarak malzemelerin birbiri ile buluşması sağlanır. Daha sonra ocağa alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve bir iki taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Bitter çikolata ufak ufak parçalara bölünerek sıcak muhallebinin içine atılır. Çikolatalar eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile muhallebi karıştırılır. Silikon özellikte bir kalıp hafif ıslatılır. Eğer farklı bir kalıp kullanılacaksa hafif yağlanması gerekir. Islatılan silikon kalıbın içine hazırlanan irmikli muhallebinin yarısı dökülerek kalıba yayılır. Hazırlanıp buzdolabına konan Hindistan cevizi topları muhallebinin üzerine yerleştirilir ve kalan muhallebi topların üzerine dökülür. Hazırlanan sürpriz çikolatalı irmik tatlısı buzdolabına alınır ve iyice soğuması beklenir. Tatlı soğuduktan sonra düz bir servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Arzuya göre üzerine çikolata sosu dökülerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pratik Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekler Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?