İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İrmikli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli tatlılar, irmik hem şerbetli hem de sütlü tatlılarda çok sık kullanılan bir üründür. İrmikle yüzlerce çeşit tatlı yapılabilir. Şerbetli tatlılar ağır olduğu için çoğu kişi tarafından tercih edilmez. Biz bugün sizler için irmik kullanılarak yapılan tatlı tarifleri paylaşacağız. Her bir tarif birbirinden lezzetli ve pratik olduğu için vazgeçilmeyen tatlı tarifleri arasında yer alacak. İrmikli tatlılar lezzetli olduğu kadar yapımı da kolay olduğundan daha önce hiç tatlı deneyimi olmayanlar tarafından bile kolaylıkla yapılacaktır. İrmikli tatlılar nasıl yapılıyor hem birlikte deneyelim.

Narlı irmik tatlısı için gerekli malzemeler
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Narlı sos için
  • 3 su bardağı nar suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı kadar nar taneleri
  • 1 çay bardağı toz şeker
Narlı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Nar suyu, mısır nişastası, toz şeker ve yarım su bardağı su uygun bir tencerenin içinde karıştırılarak pişirilir. Silikon bir kalıbın tabanına nar taneleri atılır. Üzerine pişen narlı sos dökülür. Narlı sosun donması için silikon kalıp buzdolabına atılarak 40 dakika bekletilir. Bu arada irmikli muhallebi hazırlanır.

Narlı irmik tatlısının muhallebisi için, süt, irmik ve şeker bir tencerenin içinde buluşturulur. Tencere ocağa alınarak devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynayan ve yoğunlaşan muhallebiye tereyağı ve vanilya eklenip karıştırmaya devam edilir. Son olarak ceviz içi ve Hindistan cevizi eklenip karıştırılarak muhallebi ocaktan alınır. Hazır hale gelen muhallebi buzdolabında bekletilen narlı sosun üzerine eşit şekilde dökülür. Tatlı dinlenmesi için buzdolabına alınır ve servis yapılacağı zaman kalıptan ters çevrilerek çıkartılıp, dilimlenir.

Afiyet olsun.

Yemişli fıstıklı irmik tatlısı için gerekli malzemeler
  • 1 poşet fıstıklı puding
  • 2 su bardağı süt (Puding için)
İrmikli muhallebi için
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 tane vanilya
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Ufak doğranmış kayısı
Yemişli fıstıklı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Fıstıklı puding üzerindeki tarife uygun şekilde pişirilir. Pişen puding hafif ıslatılmış kek kalıbının tabanına dökülür. Pudingin soğuması için buzdolabında 15-20 dakika bekletilir. Tatlının muhallebisi için, tencerenin içine irmik, süt ve toz şeker alınarak koyulaşıncaya kadar orta harlı ocakta pişirilir. Pişen muhallebinin içine tereyağı, ufak doğranmış kayısılar ve vanilya eklenerek karıştırılır ve muhallebi ocaktan alınır. Tekrar içine Hindistan cevizi ve ceviz içi eklenip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpılır. Hazırlanan muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabında bekletilen pudingin üzerine dökülür. Yemişli fıstıklı irmik tatlısı tekrar buzdolabına alınarak 3 saat kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra tatlı servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır ve arzuya göre dilimlenip süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sürpriz çikolatalı irmik tatlısı için gerekli malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı kakao
Top yapmak için
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi
Sürpriz çikolatalı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Sürpriz çikolatalı irmik tatlısı için ilk önce Hindistan cevizi topları hazırlanır. Krem şanti çukur bir kabın içine yarım su bardağı süt eklenerek mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra üzerine yavaş yavaş Hindistan cevizi eklenip tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Bu aşamada yaklaşık 2 su bardağı Hindistan cevizi yeterli olacaktır. Krem şanti Hindistan cevizi eklendikten sonra yuvarlanacak kıvama ulaşmalıdır. Yuvarlanacak kıvama ulaştığında elle şekil verilerek düz bir tabağa sıralanır ve buzdolabına atılır.

Tatlının irmikli muhallebisi için, irmik, şeker, süt, kakao ve vanilya uygun bir tencereye alınır. İlk önce karıştırılarak malzemelerin birbiri ile buluşması sağlanır. Daha sonra ocağa alınır ve devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve bir iki taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Bitte çikolata ufak ufak parçalara bölünerek sıcak muhallebinin içine atılır. Çikolatalar eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile muhallebi karıştırılır. Silikon özellikte bir kalıp hafif ıslatılır. Eğer farklı bir kalıp kullanılacaksa hafif yağlanması gerekir. Islatılan silikon kalıbın içine hazırlanan irmikli muhallebinin yarısı dökülerek kalıba yayılır. Hazırlanıp buzdolabına atılan Hindistan cevizi topları muhallebinin üzerine yerleştirilir ve kalan muhallebi topların üzerine dökülür. Hazırlanan Sürpriz çikolatalı irmik tatlısı buzdolabına alınır ve iyice soğuması beklenir. Tatlı soğuduktan sonra düz bir servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır. Arzuya göre üzerine çikolata sosu dökülerek servis yapılabilir.

Afiyet olsun.

İrmikli Tatlılar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Manolya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Manolya Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6