İrmik Tatlısı İrmik tatlısı, ülkemizde en çok sevilen ve tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır. Birçok kişinin damak tadına uygunluk göstermesi ve yapılışının oldukça kolay olması nedeniyle diğer tatlılardan daha fazla tercih edilmektedir. İrmik tatlısı, genellikle hazır olarak satılmaz ve evde yapılması yaygındır. Bu nedenle tam bir ev tatlısı olarak kabul edilir. İrmik tatlısının çok çeşitli tarifleri bulunmaktadır. En çok sade olanı tüketilse de limonlu, cevizli, fıstıklı gibi farklı çeşitleri de tercih edilmektedir. Tatlıyı yaparken malzemelerin tam olarak ayarlanması önemlidir. İrmik Tatlısı Malzemeleri
Şerbet Malzemeleri
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak şerbet için kullanacağımız malzemeleri bir kenarda bekletelim. Şimdi yumurtaları ve şekeri geniş bir kap içinde çırpalım. Bu işlemi mikser yardımıyla yapabilirsiniz. Karışım beyazlayana kadar çırpmaya devam edin. Sonrasında yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karışımı iyice çırpın. Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra unu ve irmiği ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Karışım koyulaşacaktır. Mikser kullanarak bu işlemleri yapmak işinizi kolaylaştıracaktır. Kek hamuruna kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek birkaç dakika daha düşük ayarda çırpın. Bu aşamada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Hamuru bir tepsiye dökün ve fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. İrmik tatlısı pişerken şerbeti hazırlayın. Şerbet için suyu ve şekeri bir tencereye ekleyip yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek karıştırın. Şerbet koyulaştığında ocaktan alın ve soğutun. Ilık hale geldiğinde fırından çıkardığınız irmik tatlısının üzerine dökün. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için tepsiyi tekrar fırına koyun. Tatlıyı dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |