Muzlu Pudingli Tatlılar Muzlu pudingli tatlılar, özellikle çocuklar tarafından büyük bir keyifle tüketilen lezzetli tatlı türlerindendir. Muz, tatlılara en çok yakışan meyvelerden biridir. Çikolata, kakao ve süt ile birleşen puding, benzersiz bir lezzet sunar. Muzlu pudingli tatlı çeşitleri arasında; çikolatalı muzlu puding tatlısı, ballı muzlu pancake, muzlu irmikli puding tatlısı, muzlu pudingli rulo pasta ve çikolatalı muzlu pudingli tatlısı başlıca örneklerdendir. Bu makalede, muzlu pudingli rulo pasta tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. Muzlu Pudingli Rulo Pasta Muzlu pudingli rulo pasta, özellikle akşam sohbetlerinde dostlukları pekiştiren mükemmel bir lezzettir. Pastanın kreması, muz ve pudingin aroması bir araya gelerek harika bir tat oluşturur. Muzlu pudingli rulo pastanın hazırlanışı oldukça kolaydır. Özellikle ani misafir ve ziyaretçilerinize karşı güzel bir izlenim bırakmak istiyorsanız, bu pastayı yapmayı düşünebilirsiniz. Çocukların bayılarak tükettiği muzlu pudingli rulo pastayı gelin birlikte hazırlayalım. Muzlu Pudingli Rulo Pasta Malzemeleri Kek İçin Malzemeler:
Krema İçin Malzemeler:
Muzlu Pudingli Rulo Pasta Nasıl Yapılır? Bir tencere içerisine 4 adet yumurta kırılır ve 1 su bardağı şeker eklenerek güzelce çırpılır. Un ve kabartma tozu yavaş yavaş şekerli karışımın içine eklenir. Elde edilen hamur, tepsiye yayılır ve önceden 180 derece olarak ayarlanmış fırına yerleştirilir. Kekin üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan kek, bir yağlı kağıt parçası ile rulo şeklinde sarılarak bir süre dinlendirilir. Kek dinlenirken, 1 litre süt, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao ve puding karıştırılarak ocakta kaynatılır. Daha önce rulo şeklinde hazırlanan kek, açılarak içine 1-2 adet muz dilimlenerek koyulur. Hindistan cevizi, fındık ve ceviz serpiştirildikten sonra kek tekrar sarılır. Üzerine krema güzelce yayılır ve en son olarak kremanın üzerine bir tutam ceviz içi, fındık ve Hindistan cevizi serpiştirilir. Hazırlanan pasta, dolapta soğumaya bırakılır. Soğuyan pasta, dilim dilim kesilerek tatlı tabaklarına alınarak servis edilir. Afiyet olsun. |