Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
17 Haziran 2024 Pazartesi

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar:

Birçoğumuz tatlıya asla hayır diyemeyiz. Yediden yetmişe hemen hemen herkesin tatlıyı sevdiğini düşünüyorum. Özellikle çocuklar tatlıya bayılır fakat biraz onlara hitap eden tatlılar olmalı öyle değil mi? Benim sizlerle paylaştığım tatlılar hem bizlere hem de çocuklarımıza hitap eden tariflerdir. Sizlerle paylaştığım tarifler daha önce denenmiş ve olumlu sonuç alınmış tariflerdir. Bu yüzden gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Tariflere sadık kaldığınız takdirde tariflerin tutmama şansı %0'dır.

Hindistan Cevizli Çikolatalı Top Tarifi ve Malzemeleri

Malzemeler:
  • 200 gram beyaz çikolata,
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı bal,
  • 2 yemek kaşığı toz şeker,
  • 200 gram bitter çikolata,

Yapılışı:

Öncelikle küçük bir tencereye su koyup kaynatıyoruz. Ardından çelik bir kaseye beyaz çikolata ve bir yemek kaşığı tereyağını koyup kaynayan suyun ağzına koyuyoruz ve suyun buharı ile çikolatayı eritiyoruz. Erittiğimiz çikolata donmadan içerisine Hindistan cevizi, süt, toz şeker ve balı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra kaynayan suyun üzerine bu kez de bitter çikolata ve bir kaşık tereyağını koyuyoruz ve erimesini sağlıyoruz. Hindistan cevizli ve beyaz çikolatalı karışımdan elimize bir parça alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Bu topu renkli kürdana takıp erittiğimiz bitter çikolatanın içine batırıyoruz. Bu şekilde bütün malzemeyi bitirip hazırladığımız topları buzdolabında 15-20 dakika beklettik mi hemen donacaktır. Özellikle çocukların yaş günü partisinde yapmanızı tavsiye ediyorum şayet çocuklar bu tatlıya bayılıyorlar.

Hindistan Cevizli Cocostar Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:
  • 1 paket eritilmiş margarin,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 4 veya 4,5 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,

İç Malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi,
  • 2 yumurta akı,
  • 2 yemek kaşığı şeker,

Şerbet İçin:
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker,

Yapılışı:

Tatlı hamuru için öncelikle derin bir kaseye erittiğimiz margarini, sıvı yağı, pudra şekerini, iki adet yumurta sarısını, kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekiyor; bu yüzden unu azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru bir kenara alıp iç harcını hazırlıyoruz. İç harcı için hamurda koyduğumuz iki adet yumurtanın akını bir kaseye alıp üzerine Hindistan cevizi ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avuç içimizde ovuyoruz ve ortasından bir çukur açıyoruz. Açtığımız çukura bir kaşık iç harcından koyup kapatıyoruz. Yuvarlak şekiller verdiğimiz tatlıyı fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzemeler bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Ardından 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Tatlılar fırında pişinceye kadar biz şerbetini hazırlıyoruz. Bir bardak su ve bir buçuk bardak süt ile iki bardak toz şekerini ekleyip şeker eriyinceye kadar iyice karıştırıyoruz. Bu arada pişen tatlıyı fırından çıkartıp 5 dakika dinlendiriyoruz. Ardından soğuk ve kaynatmadan hazırladığımız şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz. Yaklaşık 2 saat beklettiğimiz ve şerbetini çeken tatlıya dilerseniz çikolata sosları gezdirip veya Hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Tatlılar Yorumları

soru

Vezire

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Hindistan cevizli olmak koşulu ile yukarıdaki tatlılardan hangisini yapmamı önerirsiniz. Benim için şekerli olması değil lezzetli olmasını istiyorum. Bunun için bana bir öneride bulunabilir misiniz?

Cevap yaz
cevap

Ehlimen

18 Eylül 2018 Salı

Hindistan cevizini bol seviyorsanız, bunlardan cocstarı yapmanızı öneririm. Hem çok lezzetli hem de hafif bir tatlıdır. Lezzeti için şerbeti soğuk dökmeniz önemlidir. En az iki saatte dinlendirmek gerekir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bohça Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6