Paşa Tatlısı Tatlı severler ve fazla vakti olmayanlar için iyi bir alternatif olan Paşa Tatlısı, oldukça pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Misafiriniz mi gelecek ve fazla vaktiniz yok mu? Bu tatlı tam size göre! Kısa sürede hazırlayıp servis yapabileceğiniz bu tatlıyı eminim çok beğeneceksiniz. Adından da anlaşılacağı gibi paşalara layık bu tatlının malzemelerini de çabucak temin edebilirsiniz. Türkiye'nin en lüks lokantalarından en küçük pidecisine kadar her yerde yemeklerin ardından yiyebileceğiniz bu tatlıyı dilerseniz evinizde de hazırlayıp yiyebilirsiniz. İşte tarifi. Paşa Tatlısı için Gerekli Malzemeler
Şerbeti için Gerekli Malzemeler
Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır? Tatlının hamurunu hazırlamak için derin bir kaseye bir adet yumurtanın akını, toz şekeri, irmik, un, sıvı yağ, yoğurt, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartıp avuç içinde yuvarlayarak top şekli veriyoruz. Hazırladığımız tatlının tüm malzemeleri bitinceye kadar aynı şekli verip borcam tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısına çatalın tabanını batırıp tatlıların üzerine değdirip çekiyoruz. Kızarınca çatalın çizgi şekilleri ortaya çıkacaktır. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlılar fırında pişerken, bir taraftan şerbetini hazırlıyoruz. Üç su bardağı sıcak suya bir paket vanilya ve toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız şerbeti soğuması için dolaba koyabiliriz. Fırından çıkardığımız tatlıyı beş dakika dinlendirdikten sonra soğuk olan şerbeti üzerinde gezdirip üstüne streç film kapatıp yaklaşık iki saat bekletiyoruz. Bu süre içerisinde Paşa tatlıları şerbeti çekecektir. Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgi: Cevizleri içine değil de yuvarlak şekiller verdiğimiz tatlıların ortasına da birer adet ceviz gömebilirsiniz; tercih sizin. |