Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa tatlısı, Tatlı sevenler ve fazla vakti olmayanlar için iyi bir alternatif olan Paşa tatlısı oldukça pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Misafiriniz mi gelecek fazla vaktiniz yok mu bu tatlı tam size göre kısa sürede hazırlayıp servis yapabileceğiniz bu tatlıyı eminim çok beğeneceksiniz. Adından da anlaşılacağı gibi paşalara layık bu tatlının malzemelerini de çabucak temin edebilirsiniz. Türkiye'nin en lüks lokantalarından en küçük pidecisine kadar her yerde yemeklerin ardından yiyebileceğiniz bu tatlıyı dilerseniz evinizde de hazırlayıp yiyebilirsiniz işte tarifi.

Paşa tatlısı için gerekli malzemeler
  • Bir adet yumurta sarısı dışına,
  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • Bir buçuk su bardağı irmik,
  • Bir buçuk su bardağı un,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Dört yemek kaşığı yoğurt
  • Bir su bardağı ceviz,
  • Bir paket kabartma tozu,
  • Bir paket vanilya,
Şerbeti için gerekli malzemeler
  • Bir paket vanilya,
  • İki buçuk su bardağı toz şeker,
  • Üç su bardağı sıcak su
Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının hamurunu hazırlamak için derin bir kâseye bir adet yumurtanın akını, toz şekeri, irmik, un, sıvı yağ, yoğurt, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Hazırladığımız homurdan veciz büyüklüğünde bir parça kopartıp avuç içimizde yuvarlayarak sobe şekiller veriyoruz. Hazırladığımız tatlının tüm malzemeleri bitinceye kadar aynı şekli verip borcam tepsiye diziyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısına çatalın tabanını batırıp tatlıların üzerine değdirip çekiyoruz. Kızarınca çatalın çizgi şekilleri ortaya çıkacaktır. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlılar fırında pişerken biz bir taraftan şerbetini hazırlıyoruz. 3 su bardağı sıcak suya bir paket vanilya ve toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız şerbeti dolaba koyup soğutabiliriz. Fırından çıkardığımız tatlıyı 5 dk dinlendirdikten sonra soğuk olan şerbeti üzerinde gezdirip üstüne streç filim kapatıp yaklaşık 2 saat bekletiyoruz. Bu süre çerisinde Paşa tatlıları şerbeti çekecektir Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Not: Cevizleri içine değil de yuvarlak şekiller verdiğimiz tatlıların ortasına da birer adet ceviz gömebilirsiniz tercih sizin.

Paşa Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Kekli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Patates Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6