Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Vişneli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Tatlı, Tatlılar her mutlakta mutlaka yapılır. Tatlıyı herkes çok sever ve tüketir. Birbirinden nefis tatlı tariflerimiz vardır. Annelerimiz çeşit çeşit tatlılar yapar ve hepsi de birbirinden güzel olur. Evet tatlıyı herkes sever ama tatlının fazla tüketilmemesi gerekir. Kalori bakımından çok yüksek seviyededir ve şeker hastaları da oldukça dikkatli tüketmelidirler.

Tatlılar kalori bakımından ağır olduğu için tatlıları biraz hafifletmek için sütlü ve meyveli olarak yapılır. Ben de sizin hafif bir tatlı tarifi vereceğim vişneli tatlı. Bu tatlının yapılışı fazla zahmetli değil kolaydır. Her damağa hitap eder ve eve gelen misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz. Şimdi tatlımızı yapmaya başlayalım.

Vişneli Tatlı Malzemeleri
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
Sosu için gereken malzemeler
  • 500 gram vişne
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
Kreması için gereken malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti
  • Krem şantiyi köpürtmek için 1 su bardağı süt
Vişneli Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce kremasını hazırlayalım. Kreması için sütü bir tencereye alalım ve tencereyi ocağa koyalım. Sonra üzerine toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı ilave edelim ve karıştırarak pişirmeye başlayalım. Göz göz olmaya başladığı zaman margarini ilave edelim. Margarin eriyene kadar pişirmeye devam edelim. Sonra ocağı kapatıp kremayı soğumaya bırakalım ve ara sıra karıştıralım soğurken. Krem şantiyi süt ile çırpıp köpürtelim ve soğuyan kremamızın içine ekleyip mikser ile bir güzel çırpalım. Evet kremamız hazır, şimdide sosu yapalım.

Sosu için, vişneleri ayıklayıp çekirdeklerini çıkaralı. Sonra bir tencereye vişne, toz şeker ve 1 su bardağı suyu da ilave edip ocağa alalım. Kaynamaya başladığı zaman nişastayı 1 su bardağı su ile eritip üzerine dökelim. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra sosumuz da hazır. Krema ve sos hazır, şimdi tatlıyı yapmaya başlayabiliriz.

Tatlı için kare bir borcam alıp, kedi dillerini süt ile ıslatarak bor camın içine dizelim. Sonra üzerine kremayı döküp her tarafına iyice yayalım. Daha sonra soğuyan sosumuzu da üzerine döküp onu da iyice yayalım. Tatlımız hazır, istediğiniz gibi süsleyerek, dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Vişneli Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çikolatalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Güncel

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı Türleri Nelerdir?

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6