Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Krem şantili tatlılar, krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanan ve hazır paketlerde satılan toz şeklinde bir karışımdır. Hemen her tatlının yapımı için kullanılan bir üründür. Kakaolusu, sadesi ve çileklisi gibi türleri bulunur. Yapacağınız tatlı çeşidine göre krem şanti kullanımınız da farklılık gösterebilir. Kimi tatlılar için koyu kıvamda kimileri için biraz daha sıvı kıvamda kullanabilirsiniz. Pasta süslemelerinde de oldukça işimize yarar. Özellikle yaş pasta süslemelerinde sürekli olarak kullanılır. Pastalar üzerine şekiller verilerek göze hitap eden gösterişli tatlılar oluşturulur. Kolay şekil alan bir kıvama sahip olduğu için sıkma torbaları da kullanılarak çok güzel desenler ortaya çıkarılabilir. Şimdi krem şanti ile yapılabilecek birkaç tarife bakalım.

Krem şantili kup yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 paket kakaolu puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 5-6 adet çilek
Krem şantili kup nasıl yapılır?

Bu çok kolay ve bir o kadar da lezzetli olan tatlının yapımı için iki buçuk su bardağı süt bir tencereye alınır ve üzerine bir pakey kakaolu puding eklenir. Puding üzerindeki tarife göre pişirilir. Puding dondurma kuplarına ya da güzel ayaklı sunum bardaklarına konulur. Buzdolabına alınır. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şanti çırpılır ve krema sıkma torbasına konulur. Buzdolabında soğumuş olan pudingler çıkarılır ve bu torba ile üzerine kıvrımlar verilerek krem şanti sıkılır. Çilekler dilimlenerek üzerine veya kenarlarına yerleştirilir. Son olarak damla çikolatalar üzerine serpiştirilir ve servise hazır.

Afiyet olsun.

Gelin bohçası yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Bir çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt krem şanti için
Gelin bohçası nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için yumurta ve şeker iyice mikser yardımı ile çırpılır. Ardından şeker, süt, sıvı yağ, kakao un ve vanilya eklenir ve pürüzsüz bir krep hamuru elde edilir. Teflon bir tava iyice ısıtılır ve bir yemek kaşığı krep hamurundan dökülür. Göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ardından diğer tarafını çevirmeden direk bir tabağa alınır. Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp bir tabağa alınır. Fakat üst üste koymayın yoksa birbirine yapışırlar. Onlar soğurken bir çay bardağı süt ile bir paket krem şanti mikser yardımı ile çırpılarak hazırlanır. Kreplerin göz göz olmuş kısmına bir tatlı kaşığı kadar krem şanti konulur ve iki tarafı birleştirilir gibi hafifçe bastırılır. Krem şanti hafif dışarı çıkacaktır. Bu kısımlarda Hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanır ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Krem Şantili Tatlılar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı Türleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Güncel

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6