Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Tatlılar

Krem şanti, süt ile çırpılarak hazırlanan ve hazır paketlerde satılan toz şeklinde bir karışımdır. Hemen her tatlının yapımı için kullanılan bir üründür. Kakaolu, sade ve çilekli gibi çeşitli türleri bulunur. Yapacağınız tatlı çeşidine göre krem şanti kullanımınız da farklılık gösterebilir. Kimi tatlılar için koyu kıvamda, kimileri için biraz daha sıvı kıvamda kullanabilirsiniz. Pasta süslemelerinde de oldukça işimize yarar. Özellikle yaş pasta süslemelerinde sürekli olarak kullanılır. Pastalar üzerine şekiller verilerek göze hitap eden gösterişli tatlılar oluşturulur. Kolay şekil alan bir kıvama sahip olduğu için sıkma torbaları da kullanılarak çok güzel desenler ortaya çıkarılabilir. Şimdi krem şanti ile yapılabilecek birkaç tarife bakalım.

Krem Şantili Kup Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket kakaolu puding
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 5-6 adet çilek

Krem Şantili Kup Nasıl Yapılır?

Bu çok kolay ve bir o kadar da lezzetli olan tatlının yapımı için iki buçuk su bardağı süt bir tencereye alınır ve üzerine bir paket kakaolu puding eklenir. Puding, üzerindeki tarife göre pişirilir. Puding, dondurma kuplarına ya da güzel ayaklı sunum bardaklarına konulur. Buzdolabına alınır. Bir su bardağı süt ile bir paket krem şanti çırpılır ve krema sıkma torbasına konulur. Buzdolabında soğumuş olan pudingler çıkarılır ve bu torba ile üzerine kıvrımlar verilerek krem şanti sıkılır. Çilekler dilimlenerek üzerine veya kenarlarına yerleştirilir. Son olarak damla çikolatalar üzerine serpiştirilir ve servise hazır hale gelir.

Afiyet olsun.

Gelin Bohçası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • Bir çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt (krem şanti için)

Gelin Bohçası Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımı için yumurta ve şeker iyice mikser yardımı ile çırpılır. Ardından sıvı yağ, süt, kakao, un ve vanilya eklenir ve pürüzsüz bir krep hamuru elde edilir. Teflon bir tava iyice ısıtılır ve bir yemek kaşığı krep hamurundan dökülür. Göz göz oluncaya kadar pişirilir. Ardından diğer tarafını çevirmeden direkt bir tabağa alınır. Tüm hamur bu şekilde hazırlanıp bir tabağa alınır. Ancak üst üste koymamaya dikkat edilmelidir, yoksa birbirine yapışırlar. Onlar soğurken bir çay bardağı süt ile bir paket krem şanti mikser yardımı ile çırpılarak hazırlanır. Kreplerin göz göz olmuş kısmına bir tatlı kaşığı kadar krem şanti konulur ve iki tarafı birleştirilir gibi hafifçe bastırılır. Krem şanti hafif dışarı çıkacaktır. Bu kısımlar Hindistan cevizine bulanır ve servis tabağına alınır. Tüm krepler bu şekilde hazırlanır ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Krem şanti, özellikle yaz aylarında serinletici tatlılar yapmak için ideal bir malzemedir. Ayrıca, krem şanti ile yapılan tatlılar çocuklar için de oldukça caziptir. Krem şantili tatlılar hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, krem şantinin iyi çırpılması ve doğru kıvamda olmasıdır. Ayrıca, krem şantiyi tatlıların üzerine sıkarken farklı şekiller ve desenler yaparak görsel olarak daha çekici hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?