Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı

Halka tatlısı, sokak tatlısı olarak da bilinen bu lezzetli tatlı, oldukça basit bir yapılış şekline sahiptir. Sıklıkla dışarıda, yani sokaklarda seyyar olarak satıldığı için "sokak tatlısı" olarak anılan bu tatlıyı evde yapmak isteyenler için oldukça eğlenceli olacaktır. Halka tatlısı tarifi aynı zamanda Oktay Usta'nın da tatlı tarifleri arasında yer aldığı bilinen bir tatlıdır.

Evde Halka Tatlısı Yapımı

Evde halka tatlısı yapmak, hem şekli bakımından hem de sağlığımız için daha güvenilir bir seçenek olabilir. Kullandığınız yağ ve temizlik açısından daha iç rahatlatıcı olduğu için bu halka tatlısı, dışarıda satılanlardan çok daha lezzetli olabilir. Kendi evimizde çok kolay bir şekilde yapabileceğimiz şerbetli ve mayasız sokak tatlısının hem yapılışı hem de lezzeti açısından sizlere keyifli geleceğini söyleyebiliriz. Şimdiden afiyet olsun.

Halka Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 50 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yumurta

Şerbetini Hazırlamak İçin

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

İlk yapacağımız iş, halka tatlısının şerbetini hazırlamak olacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz malzemelerin hepsini tencerenin içine koyup kaynatmanız gerekir. Kıvamlı bir şerbetin ayarlanması gerekebilir. Şerbet hazırlandıktan hemen sonra bir kenara alınıp soğuması beklenir.

Su ve margarin, bir tencerenin içine konulup sıcak bir ocağa alınır. Sonrasında ise kaynaması beklenir. Kaynayan sıcak suyun içine un ve tuz ilave edilir. Yaklaşık olarak 5-6 dakika kadar karıştırılması ve pişirilmeye devam edilmelidir. Ocaktan alındıktan sonra bir süre ılıması için beklemeye alınır.

Soğumuş bir hale gelen karışımın içine, 1 tatlı kaşığı irmik ve 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyip, mikser ile çırpma işlemi gerçekleştirilir. Yumurtalar, hazırlanmış olan hamurun içerisine birer birer karıştırılarak ilave edilir.

NOT: Eğer hepsini birden eklerseniz istenilen kıvam tutmayabilir.

Hamur rahatça şekil alabilecek bir biçimde akışkan hale gelinceye kadar çırpılması gerekir. Hazırlanmış olan hamur, krema sıkma torbasının içine yerleştirilir ve soğuk yağın içine halka biçiminde sıkılır. Yağın alt kısmı yakılır ve halka tatlılar arkalı ve önlü olarak, nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Kızaran halka tatlılar, fazla yağından arındırılmak amacıyla havlu kâğıda alınır ve soğuk şerbetin içine bırakılarak güzel bir şekilde çevrilir. Fazla bekletmeden hemen alınmalıdır. İkinci seferde, yağın kesinlikle az da olsa biraz ılımış bir halde olması gereklidir.

Kalan halka tatlısının hamur kısmı da aynı biçimde kızartılır. Hazır hale getirilmiş olan tatlılar bir an önce servis edilmelidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bülbül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri

Güncel

Sevgiliye Tatlı Sözler

Sevgiliye Tatlı Sözler