Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ay Tatlısı

Tatlının kültürümüzde ne kadar önemli bir yer tuttuğu yadsınamaz. Sevinçli anlarımızda kendimizi tatlıyla ödüllendirir, üzgün olduğumuzda ise tatlıyla moral buluruz. Ülkemiz, zengin tatlı çeşitliliği ile bu konuda oldukça zengindir. Bugün sizlere Ay Tatlısı adı verilen özel bir tatlı tarifini paylaşacağım. Şimdiden kolay gelsin.

Ay Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Çok az tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için nişasta

Arası İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım kilo ceviz

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 750 gram tereyağı

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 7 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Ay Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ay tatlısının yapımına başlamadan önce şerbetin soğuması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve bir süre daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için yumurta sarılarını iyice çırpın, ardından süt ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Sıvıyağ, sirke ve tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölün. Her parçayı on eşit bezeye ayırın. Bezeleri nişasta kullanarak orta boy olacak şekilde açın. On adet açılmış hamuru üst üste koyun ve daha büyük bir yufka elde edecek şekilde tekrar açın. Tereyağını eritip hamurun üzerine gezdirin, ardından ceviz içini her yerine eşit şekilde serpin.

Hamuru bir oklava yardımıyla rulo yapın ve oklavayı yavaşça çıkarın. Rulo halindeki hamuru bir su bardağının yarısı ile keserek ay şeklinde parçalar elde edin. Kalan üç hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatlı piştikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlının şerbeti çekmesini bekleyin. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mihrican

22 Nisan 2024 Pazartesi

Ay tatlısı hazırlayacağım lütfen yardım ederseniz sevinirim. Şerbetine 7 su bardağı şeker kullanacağım 5 su bardağı su yeterli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mihrican,

ޞerbet için 7 su bardağı şeker kullanacaksan, 5 su bardağı su yeterli olacaktır. Ancak, daha yoğun ve koyu bir şerbet istersen biraz daha az su kullanabilirsin. ޞerbeti kaynatırken limon suyu da eklemeyi unutma, bu şerbetin şekerlenmesini önleyecektir.

Kolay gelsin ve afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Tulü

Tatlı bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. Tatlı olsun da başka bir şey olmasın deriz arada. Çünkü tatlı yemeyi çok severiz. Kızınca tatlı şeyler yeriz, ya da mutlu olunca kendimizi hemen tatlı bir şeyle ödüllendiririz. Yani tatlı çok güzeldir. Tarifte 7 su bardağı şeker ile 5 su bardağı su kullanmanız gerektiği yazıyor.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekler Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri