Ay Tatlısı Tatlının kültürümüzde ne kadar önemli bir yer tuttuğu yadsınamaz. Sevinçli anlarımızda kendimizi tatlıyla ödüllendirir, üzgün olduğumuzda ise tatlıyla moral buluruz. Ülkemiz, zengin tatlı çeşitliliği ile bu konuda oldukça zengindir. Bugün sizlere Ay Tatlısı adı verilen özel bir tatlı tarifini paylaşacağım. Şimdiden kolay gelsin. Ay Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Arası İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Ay Tatlısı Nasıl Yapılır? Ay tatlısının yapımına başlamadan önce şerbetin soğuması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlayın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve bir süre daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için yumurta sarılarını iyice çırpın, ardından süt ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Sıvıyağ, sirke ve tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamuru dört eşit parçaya bölün. Her parçayı on eşit bezeye ayırın. Bezeleri nişasta kullanarak orta boy olacak şekilde açın. On adet açılmış hamuru üst üste koyun ve daha büyük bir yufka elde edecek şekilde tekrar açın. Tereyağını eritip hamurun üzerine gezdirin, ardından ceviz içini her yerine eşit şekilde serpin. Hamuru bir oklava yardımıyla rulo yapın ve oklavayı yavaşça çıkarın. Rulo halindeki hamuru bir su bardağının yarısı ile keserek ay şeklinde parçalar elde edin. Kalan üç hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlının şerbeti çekmesini bekleyin. Afiyet olsun. |
Mihrican
22 Nisan 2024 PazartesiAy tatlısı hazırlayacağım lütfen yardım ederseniz sevinirim. Şerbetine 7 su bardağı şeker kullanacağım 5 su bardağı su yeterli olur mu?
Cevap yazAdmin
22 Nisan 2024 PazartesiMerhaba Mihrican,
Şerbet için 7 su bardağı şeker kullanacaksan, 5 su bardağı su yeterli olacaktır. Ancak, daha yoğun ve koyu bir şerbet istersen biraz daha az su kullanabilirsin. Şerbeti kaynatırken limon suyu da eklemeyi unutma, bu şerbetin şekerlenmesini önleyecektir.
Kolay gelsin ve afiyet olsun!
Tulü
22 Nisan 2024 PazartesiTatlı bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. Tatlı olsun da başka bir şey olmasın deriz arada. Çünkü tatlı yemeyi çok severiz. Kızınca tatlı şeyler yeriz, ya da mutlu olunca kendimizi hemen tatlı bir şeyle ödüllendiririz. Yani tatlı çok güzeldir. Tarifte 7 su bardağı şeker ile 5 su bardağı su kullanmanız gerektiği yazıyor.
Soru Sor / Yorum Yap