Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ay Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ay tatlısı, Tatlı bizim vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Tatlı olsun başka bir şey olmasın bile deriz bazen. Çünkü çok severiz tatlı yemeyi. Sinirlenince tatlı bir şeyler yeriz ya da mutlu olunca kendimizi hemen tatlı bir şey ile ödüllendiririz. Tatlı krizlerimiz tutar hemen bir tatlı yapıp yeriz. Tatlı ülkemizde gerçekten çok sevilir ve gerçekten çok da güzel yapılır. Ki ülkemizde tatlı çeşidi de oldukça fazladır. Bugün yine sizlere çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Ay tatlısı için gerekli olan malzemeler
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Çok az tuz
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için nişasta
Arası için gerekli olan malzemeler
  • Yarım kilo ceviz
Üzeri için gerekli olan malzemeler
  • 750 gram tereyağı
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
  • 7 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Ay Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ay tatlımızın soğuk şerbetin ılık olması gerekiyor. O yüzden ilk olarak tatlımızı yapalım. Tatlı için ilk olarak yumurtayı iyice çırpın. Daha sonra süt ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. En son olarak unu da yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar unu ekleyin ve yoğurun. Yoğrulan hamuru yarım saat üzerine bir bez örtüp ve bekletin. Yarım saatten sonra dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. 4 eşit parçaya böldüğünüz hamurun her bezesini de 10 eşit parçaya bölün. 10 eşit parçaya böldüğünüz hamuru tek tek nişasta ile orta boy olacak şekilde açın. 10 hamur parçasını da açıp üst üste koyun ve hamuru daha büyük olacak şekilde açın. Hamuru açtıktan sonra ilk olarak tereyağını gezdirin ve sonra her yerine eşit şekilde ceviz serpin. Daha sonra hamuru bir oklava yardımı ile rulo yapın ve yavaşça oklavayı hamurun içerisinden çıkarın. Rulo halindeki hamuru bir su bardağının yarısı ile kesin. Bu şekilde kesince tatlınızın ay şeklinde olduğunu göreceksiniz. Kalan 3 hamur parçasını da bu şekilde yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış bir fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Tatlı piştikten sonra soğumasını bekleyin ve o arada şerbeti yapın. Şerbet için tğm malzemeleri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştın. Daha sonra şerbeti kaynatın. Şerbet ılındıktan sonra tatlı da soğuyunca şerbeti dökün ve tatlının biraz soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun.

Ay Tatlısı Yorumları

soru

Mihrican

01 Mayıs 2024 Çarşamba

Ay tatlısı hazırlayacağım lütfen yardım ederseniz sevinirim. Şerbetine 7 su bardağı şeker kullanacağım 5 su bardağı su yeterli olur mu?

Cevap yaz
cevap

Tulü

16 Eylül 2018 Pazar

Tatlı bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. Tatlı olsun da başka bir şey olmasın deriz arada. Çünkü tatlı yemeyi çok severiz. Kızınca tatlı şeyler yeriz, ya da mutlu olunca kendimizi hemen tatlı bir şeyle ödüllendiririz. Yani tatlı çok güzeldir. Tarifte 7 su bardağı şeker ile 5 su bardağı su kullanmanız gerektiği yazıyor.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Çantası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6