Fıstıklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fıstıklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tatlı

Antep fıstığından yapılan bu tatlı türü, özellikle Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Dondurma ile servis edildiğinde benzersiz bir lezzet sunar. Ancak, kalori bakımından oldukça yüksek değerlere sahip olduğundan, diyet yapan bireyler tarafından tüketilmesi önerilmez.

Fıstıklı Tatlı Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 500 gram ezilmiş fıstık
  • 750 gram tereyağı

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Fıstıklı Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağını eritiyoruz. Tereyağını çok yakmamaya özen gösterin, aksi takdirde tereyağı lezzetini kaybeder. Yufkayı kullanılacak olan fırın tepsisine serin. Daha sonra eritilen tereyağını bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Tereyağı sürüldükten sonra üzerine ezilmiş Antep fıstığını serpin. Yufkayı oklava yardımıyla sarın. Bu işlemi bütün yufkalar için uygulayın. Yağlanmış olan fırın tepsisine hazırladığınız yufkaları yerleştirin ve üzerine tekrar tereyağı sürün. 150 derecelik fırında hazırladığınız tatlıyı pişirin. Tahmini olarak 30-35 dakika kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra ılınması için bekletin.

Diğer yandan şerbeti hazırlamaya başlayın. Derin bir tencereye şerbet malzemelerinin hepsini koyun ve kaynamaya yakın limon suyunu ekleyin. Hazır hale gelen şerbeti soğuması için serin bir ortama alın. Hem şerbet hem de tatlı soğuduktan sonra şerbeti tatlının üzerine dökün. Ardından tatlıyı istediğiniz şekilde dilimleyin ve servis edin.

Ekstra Bilgiler

Fıstıklı tatlıyı daha da lezzetli hale getirmek için, üzerine kaymak ekleyebilir veya ceviz parçaları serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlının yanında bir top dondurma ile servis etmek de enfes bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bahaddin

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tatlının kalorisi çok yüksek mi? Diyet yaparken bu tatlıdan ne kadar tüketebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bahaddin, bu tatlının kalori içeriği genellikle malzemelerine ve porsiyon büyüklüğüne bağlıdır. Diyet yaparken tatlı tüketimi konusunda dikkatli olmalısınız. Eğer bu tatlıyı çok seviyorsanız, küçük bir porsiyonla yetinmek ve diğer öğünlerde daha hafif besinler tercih etmek iyi bir denge sağlayabilir. Ayrıca, tatlının besin değerlerini ve kalorilerini göz önünde bulundurarak günlük kalori ihtiyacınıza uygun şekilde tüketmeniz önemlidir. Sağlıklı bir diyet için bir beslenme uzmanına danışmanız da faydalı olabilir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sünger Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri