Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı, Hanımlar mutfaklarında sevdiği tatlıyı yaparken verdiği keyif bambaşkadır. İşte o an, hissettiğiniz duygular içerisinde başka dünyalara giderler ve hayaller kurarlar. Yanınızda size eşlik eden mis gibi lokum kokusu tüm mutfağınıza yayılıyor. Bu arada sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp başka diyarlara götürüyor. Osmanlı Padişahlarının tatlısı olan lokum asırlardır tarihten gelen köklü bir mirastır. Kimi zaman misafirliğe giderken veya gelecek olan misafirlerinize çay sofralarınızda gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz lokum tatlısı bir lezzet keyfidir. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım misali gibi lokum nefis bir damak tadıdır. Öyle ki lokum türleri içinde, sadeli, fındıklı, Antep fıstıklı, cevizli, bademli, Hindistan cevizli, portakallı, gül yapraklı, çiçekli, limonlu, naneli, vanilyalı, zencefilli ve daha birçok eşsiz türleri vardır. Konularımızın her biriyle ayrı ayrı ilgilenen değerli okuyucularımızla beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sevdiklerimizle ve sevenlerimizle bir fincan çaydır; Sohbete bağ kuran, sıcacık konusu da çayın yudumlarında saklıdır. Her yudum sohbete bir koyuluk bir huzur katar. Bir demlik çayın sohbeti doyumsuz dostlarımızda saklıdır. O, bir dostluğun, sevginin ve hasretin kavuşabilme anıdır. Sanki bir anda anılara sımsıcak bir başlangıçtır. Hayata bakışımız açık bir çay gibi berraklaşır. Sevgiyle Kalın.

Lokum Tatlısı Malzemeleri
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı krem tartar
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
Lokum Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle verdiğimiz ölçülere göre şekerimizi bir tencereye koyup, üzerine de iki bardak su ilave edip karıştıralım. Daha sonra nişastamız 1 bardak su ile ezilip, kaynayan şekerli suya ilave edelim. Dikkat etmemiz gereken karıştırılarak pişirirsek daha koyu kıvamlı olacaktır. Lokumun kıvamını anlamak için, içine temiz bir kaşık bastırıp soğuturuz. Şayet sakız gibi uzuyorsa olmuştur demektir. Şimdi Hindistan cevizini geniş bir tepsimize serpelim. Üzerine de biraz nişasta serperek, bir gün bekletelim. Ertesi gün nişastaları temizleyelim. Yalnız yüzeyi kuru kalırsa biraz su ile ıslatabiliriz. Tam kenarına sıra halinde fındık koyalım. Sarma işlemi yaparak, silindir şeklini verelim. Sonra da kenarlarını yapıştırabiliriz. İki parmak eninde dilimler halinde keselim. Üzerine Hindistan cevizi ile iyice kaplayalım. İsteğe göre faklı şeyler ilave edip, süsleyebilirsiniz. Ailenizle hep bir arada olmanız dileğiyle.

Afiyet olsun.

Lokum Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şam Tatlısı Nasıl Yapılır?

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6