Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal tatlısı, Bizler Türk milleti olarak tatlıya fazlasıyla düşkün bir toplumuz. Özellikle şerbetli tatlılara dayanamayız. Tatlı sevgisi Türkiye'de o kadar yaygındır ki her ilde her köşe başında mutlaka bir tatlıcı bulunmaktadır. Öyle ki semt pazarlarında bile seyyar tatlıcılar dolaşmaktadır. Genelde yağda kızartılıp şerbete atılan tatlılar dır kokusu bir sokak öteden hissedilir. Genelde tulumba tatlısı, halka tatlı, lokma tatlısı gibi çeşitler yapılıp satılmaktadır. Bizde evde bu tatlıların benzeri olan çatal tatlısını yapabiliriz. Dışarıdan alma taraftarı değilsiniz fakat bu tatlı çeşitlerini çok seviyorsunuz ne yapacaksınız tabi ki çatal tatlısıdır. Çatal tatlısı için fazla araştırmaya ihtiyacınız yok sizlerle paylaşmış olduğum tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.

Çatal tatlısı için gerekli malzemeler
  • 2 adet yumurta,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay kaşığı karbonat,
  • Çay kaşığının ucuyla tuz,
  • Alabildiğince un,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
  • Üzeri için ceviz içi veya dondurma,
Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 1 paket vanilya,
Çatal Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlı yapımına İlk olarak şerbeti ile başlıyoruz. Küçük bir tencereye toz şekeri ve suyu koyup kısık ateşte 10 dk kaynatıyoruz. Ardından limon ve vanilyayı koyup bir taşım daha kaynatıp soğuması için ocaktan indiriyoruz.

Tatlının hamuru için derin bir kâseye yumurta, yoğurt, süt, karbonat ve unu koyup iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz. Bir adet hamuru açar iken bir taraftan da sıvı yağı ocağa koyuyoruz. 5 mm inceliğinde açtığımız hamurdan iki cm kalınlığında şeritler kesiyoruz. Kestiğimiz şeritlerden bir adet elimize alıp bir ucunu çatala takıyoruz elimizden bırakmadan yağın içerisinde çatal ile spagetti makarna sarar gibi sarıyoruz. Yağın içerisinde birbirini kovalayan halkalar şeklini alan tatlımız kızarınca yağdan alıp soğuk şerbete bırakıyoruz 4-5 dakika bekletip servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz ceviz veya fındık içi serpip sıcak servis yapabilirsiniz. Dilerseniz de soğutup kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Çatal Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şambaba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6