Kedi Dili Tatlısı Kedi dili tatlısı, adını kedi dili bisküvisine benzediği için almıştır. Yapımı zahmetli olmasına rağmen, lezzeti oldukça tatmin edicidir. Çikolatalı, kremalı, fındıklı gibi birçok çeşidi yapılabilir ve damak tadına göre tercih edilir. En çok doğum günlerinde tercih edilen bu tatlı, isteğe göre sade, muzlu, çilekli gibi farklı kremalarla da yapılabilir. Yapımı normal çikolatalı kek yapımına benzer, ancak kedi dili şeklinde olmasıyla farklılık gösterir. Kedi Dili Tatlısı Malzemeleri
Kreması İçin
Kekin Islanması İçin
Kedi Dili Tatlısı Nasıl Yapılır? Hazır alınan kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve bir fırın tepsisine dizin. Kedi dilimleri hazır hale geldikten sonra, derin bir tencereye süt, nişasta, un ve vanilya konulur ve krema kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Krema kıvamı elde edebilmek için sürekli karıştırılması gereklidir. Tepsiye dizilen kedi dilimlerinin üzerine yapılan krema dökülür ve yavaş yavaş konulur ki krema tatlının her yerine yayılabilsin. Daha sonra tatlının kreması yapılır. Başka bir tencereye krema malzemelerinin hepsi konulur ve pişirilir. Krema kıvamını aldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve soğuması için soğuk bir ortama konulur. Kalan kedi dili bisküvileri süt ile ıslatılıp üzerlerine kapatılır. Ardından hazırlanan krema dökülür ve her tarafına yayılır. Son olarak buzdolabına konulur ve 3-4 saat bekletildikten sonra istenilen şekilde dilimlenerek servis edilir. Afiyet Olsun. |
Vergi
13 Temmuz 2024 CumartesiKedi dili bisküvilerini süte batırırken neden çok fazla bekletmemeli miyim? Krema hazırlarken sürekli karıştırmanın önemi nedir?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Vergi,
Kedi dili bisküvilerini sütte çok fazla bekletmemelisin çünkü bisküviler çok çabuk yumuşar ve dağılabilir. Bu da tatlının dokusunu bozabilir. İdeal olarak, bisküvileri sadece hafifçe ıslatacak kadar süre sütte tutman yeterli olacaktır.
Krema hazırlarken sürekli karıştırmak ise kıvamın homojen ve pürüzsüz olmasını sağlar. Ayrıca karışımın topaklanmasını ve yanmasını önler. Bu sayede daha lezzetli ve düzgün bir krema elde edebilirsin.
Sevgiler,