Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi, Farklı lezzet ve görsellik arayanlar için mutlaka denenmesi gereken midye tatlısı tarifi canınız tatlı istediğinde veya misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı çeşididir. Midye tatlısı lezzetinin yanı sıra muhteşem görünüşüyle özel günlerinizde servis tabaklarına ayrı bir hava katacak ve tatlı tarifleri listenizde ilk başta sırasını alacaktır.

Midye tatlısı tarifi malzemeler

Hamuru için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 damla sirke
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
İçi için
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Üzeri için
  • 125 gram margarin ya da tereyağı
Tatlının hamurunu açmak içinde nişasta kullanacağız.

Midye tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırın. Üzerine azar azar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken bir tencereye su ve toz şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Tatlının şerbeti kaynamayan başladıktan sonra limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Yoğurduğunuz hamurdan cevizden daha büyük parçalar alarak bezeleyin. Her bir bezeyi birer birer servis tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra servis tabağı büyüklüğünde açılan hamuru tek seferde yufka büyüklüğünde olacak şekilde un ve nişasta serperek açın. Daha sonra açtığınız hamuru sıkı bir şekilde oklavaya sararak rulo haline getirin ve arasından oklavayı çıkarın. Rulo şeklindeki hamuru üç parmak kalınlığında kesin ve kestiğiniz ruloların yan çevirerek oklava yardımıyla ya da elinizle açın ve arasına çekilmiş ceviz ya da fındık koyarak poğaça şeklinde kapatın. Aynı işlemi bütün rulolar için yaptıktan sonra şekillenen tatlıları yağlamış olduğunuz fırın tepsisine yan yana dizin ve üzerine bir tavada erittiğiniz margarin veya tereyağını kepçe yardımıyla her bir tatlının üzerine dökün. Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derece fırının orta rafına sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlımızı fırından çıkardığınızda tatlınız sıcakken üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün ve bir saat bekletilip tatlılar içini iyice çektikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Midye Tatlısı Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Meyveli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Meyveli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tacı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tacı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalıpta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Diyet Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6