Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar

Puding, pratik bir şekilde hazırlanarak tek başına bile tatlı ihtiyacını karşılayan bir üründür. Puding kullanılarak birçok tatlı tarifi hazırlanabilir. Bu tatlılar özellikle çocukların vazgeçemediği tatlı tarifleri arasında yer alır. Hazırlanışı pratik olduğu için çoğu kişi tarafından sıkça tercih edilir. Pudingli tatlı tarifleri nasıl hazırlanıyor, gelin hep birlikte göz atalım.

Pudingli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 4 su bardağı süt
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Taban için 2 paket yulaflı bisküvi
  • 50 gr tereyağı

Puding İçin

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 3,5 su bardağı süt

Pudingli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pudingli irmik tatlısına tabanı hazırlayarak başlanır. Tereyağı uygun bir tavada eritilir. Yulaflı bisküviler el ile ufalanır. Çukur bir kabın içine ufalanan bisküviler ve tereyağı eklenir. Malzemeler iyice yoğrulur. Yoğrulan bisküvi ve tereyağı karışımı, kare bir tepsiye bastırarak yayılır. Ufak bir tencerenin içine irmik, toz şeker, süt ve vanilya ilave edilerek orta hararetli ocakta karıştırılarak pişirilir. Malzemeler yoğunlaşıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra hazırlanan muhallebi ocaktan alınarak kare tepsiye yayılmış bisküvilerin üzerine eşit şekilde dökülür.

Farklı bir tencerenin içine bir paket çikolatalı puding ve süt eklenir. Orta hararetli ocakta puding koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alana kadar sürekli karıştırılması gerekir. Hazırlanan puding, tepsiye dökülen muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılır. Tatlı ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabına alınır ve 4 saat kadar bekletilir. Servis zamanı üzerine arzuya göre çikolata parçacıkları, ceviz, fındık ya da Hindistan cevizi eklenebilir.

Pudingli Dikdörtgen Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket kakaolu puding
  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 3 su bardağı süt

Pudingli Dikdörtgen Pasta Nasıl Yapılır?

Toz halindeki bir paket kakaolu puding ufak bir tencereye boşaltılır. Üzerine 3 su bardağı süt eklenerek orta hararetli ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Baton kek kalıbının tabanı streç film ile kaplanır. İlk sıcaklığını atan pudingin bir kısmı kalıba dökülerek eşit şekilde yayılır. Pudingin üzerine burçak bisküviler dizilir ve bisküvilerin üzerine tekrar puding dökülür. Puding ve bisküviler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan pasta buzdolabına alınarak bir süre dinlendirilir. Dinlenen pasta dolaptan alınarak başka bir kaba ters çevrilerek çıkarılır. Pasta istenilen şekillerde dilimlenerek, üzeri isteğe bağlı süslenip servise sunulur.

Pudingli Etimek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket etimek

Şerbet İçin

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 1 paket vanilyalı puding
  • Puding için süt
  • Dövülmüş ceviz içi

Pudingli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Pudingli etimek tatlısı için toz şeker ve su ufak bir tencereye alınır. Şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Şerbet ocağa alınıp 5-7 dakika kadar kaynatılır. Etimekler borcam tepsiye dizilir ve ocaktan alınan şerbet etimeklerin üzerine sıcakken dökülür. Puding, üzerindeki tarife uygun bir şekilde pişirilir. Etimekler şerbeti çektikten sonra hazırlanan puding etimeklerin üzerine dökülür. Hazırlanan pudingli etimek tatlısı buzdolabına alınıp bir süre dinlendirilir. Servis yapılırken dilimlenerek üzeri çekilmiş ceviz ile süslenir.

Pudingli Mini Köstebek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin

  • 4 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük paket kakao

Pudingi İçin

  • 1 paket muzlu puding
  • 2,5 su bardağı süt

Pudingli Mini Köstebek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muzlu pudingli mini köstebek tatlısı için çukur bir kabın içine yumurtalar kırılır. Üzerine toz şeker ilave edilerek mikser ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra üzerine yoğurt, sıvıyağ, vanilya, un ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu da ilave edilerek tahta kaşık ile karıştırılır. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hazırlanan kek hamuru tepsiye dökülür. 170 derecelik fırında pişirilir. Kek piştikten sonra bir süre soğumaya bırakılır.

Pudingi için puding ve süt ufak bir tencereye alınıp pişirilir. Pişme aşamasında sürekli tahta kaşık ile karıştırılır. Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımı ile yuvarlak şekillerde kesilir. Kek bardak ile kesildikten sonra arta kalan kek kırıntıları elle iyice ufalanır. Hazırlanan puding yuvarlak kesilen keklerin üzerine bir kaşık yardımı ile paylaştırılır. Ufalanan keklerle pudingin üzeri kapatılarak keklere köstebek görünümü verilir. Her bir köstebek tatlısı servis tabağına dizilip buzdolabında 1-2 saat kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İrmikli Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri