Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan tatlılar, günlük yemeklerin arkasında bile mutlaka yenilen hiç kimsenin hayır diyemeyeceği harika bir ikramlıktır. Türk mutfağı tatlılar açısından oldukça çeşitlilik gösterir. İncecik açılmış hamurun arasına fındık, ceviz ya da Antep fıstığı ilave edilerek pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülerek yenilen sarma tatlısı özel davetlerinizde tercih edebileceğiniz klasik bir tatlı çeşididir. Yapılışı zor gibi görünse de birkaç acemilik denemesinden sonra tadını aldığınız bu tatlıdan vazgeçemeyeceksiniz.

Sarma tatlısı malzemeleri

Hamur için
  • 5 su bardağı un
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
İçi için
  • 1 su bardağı ceviz veya Antep fıstığı
Üzeri için
  • 300 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir tutam tuz
Sarma tatlı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine yukarıda yazan hamur malzemelerini katın ve azar azar un ilave ederek 15 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine temiz bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirdikten sonra hamurları bezelere ayırın. Bezelerden bir tane alarak un ve nişasta yardımıyla yufka büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun üzerine robota çektiğiniz cevizleri veya Antep fıstıklarını serpin ve açtığınız hamuru oklavaya sarın. Arasından oklavayı çektikten sonra istediğiniz aralıklarda keserek tepsiye yerleştirin. Aldığımız bütün bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra tatlının üzeri için erittiğiniz 300 gram tereyağını tatlının üzerine eşit şekilde dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlınızı fırından çıkardıktan sonra şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içerisine su ve şekeri ilave edip tencerenin altını yakın ve tatlınızın şerbeti çabuk şekerlenmemesi için şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat daha şerbetinizi kaynatın ve şerbet kıvamına geldikten sonra üzerine limon suyunu da ilave edip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra şerbetinizin hemen şekerlemesini önlemek amacıyla bir tutam tuzu da atarak tatlı şerbetinin altını kapatın. Pişen sarma tatlısının üzerine şerbeti 5 dakika ılıdıktan sonra dökün ve tatlılar şerbeti çektikten sonra servis edin. Yemeye doyamayacağınız nefis tatlınız hazır.

Afiyet olsun.

Sarma Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sultan Sarması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Sarması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerhane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6