Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı

Kadayıf, Türk mutfağının en önemli tatlılarından biridir. Küçükten büyüğe herkesin beğenerek tükettği bu tatlı, lezzeti ve sunumuyla sofralarımıza neşe katar. Aşağıda kadayıf tatlısının tarifini bulabilirsiniz.

Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 200 gram ceviz içi

ޞerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 damla limon suyu

Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kadayıf tatlısını yapmak için öncelikle şerbeti hazırlamaya başlamalısınız. ޞeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.

Kadayıfı tel tel ayırıp genç bir fırın tepsisine yayın. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirin ve iyice karıştırın. Kadayıfın yarısını tepsiye sıkıştırıp yerleştirin. Üzerine cevizleri serpin ve kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayın. Tekrar sıkıştırın.

Önceden 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra dilimleyin ve soğumuş şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekmesi için en az 2 saat bekletin.

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı ceviz içi

ޞerbeti İçin

  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 5-6 damla limon suyu

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın ve elinizle didikleyin. Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine dökerek iyice karıştırın. Kadayıfın yarısını fırın tepsisine yayıp avucunuzla bastırın. Cevizleri eşit şekilde üzerine serpin ve kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayın. Tekrar avucunuzla bastırarak sıkıştırın.

200 dereceye ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. ޞerbeti soğuttuktan sonra sıcak kadayıfın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için en az 2 saat bekletin.

Kadayıf tatlısını dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz. Bu lezzetli tatlıyı denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı Türleri Nelerdir?

Haber Bülteni