Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı, Kadayıf bizim kültürümüze özel bir tatlıdır. Lezzetle yediğimiz, tadına doyamadığımız küçükten büyüğe herkesin iştahla yediği tatlarımızın başında gelir. Kadayıf tatlısından birkaç tane tarif vereceğiz. Hemen yapmaya başladınız değil mi?

Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • Tereyağı,
  • 300 gram kadayıf ve ceviz,
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su,
  • 3 su bardağı şeker,
  • 5 damla limon suyu.
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tepside kadayıf tatlısı yapmak için ilk önce güvendiğiniz yerden kadayıf almanız gerekir kadayıfı aldıktan sonra başlayabilirsiniz. İlk önce şerbeti kaynatıp ılınmaya bırakın. Şerbeti yapmak için su ve şeker uygun bir tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan on dakika sonra beş damla limon suyu ekleyin. Beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Kadayıfı tepsiye koyup tel tel açıyoruz sonra tereyağını eritip kadayıfın üzerine güzel bir şekilde gezdiriyoruz. Kadayıf tellerinin harmanlayarak yağlanmasını sağlıyoruz. Kadayıfın yarısı alarak ufak boy fırın tepsisine alıyoruz (Biz ufak yuvarlak tepsi kullandık) tepsiye yerleştirildikten sonra üzerine avucunuzun içi ile bastırarak sıkışmasını sağlayın. Bolca ceviz serperek kalan kadayıfı cevizlerin üzerine seriyoruz. Yine avucunuzun içi ile düzenli şekilde bastırınız.180 derece önceden ısıtılmış fırının içine atınız güzelce kızartınız. Fırından çıkardıktan sonra beş dakika kadar bekletin ilk ısının çıkmasını bekleyin ve tatlıyı dilimleyin. İsterseniz kare isterseniz baklava dilimi gibi kesebilirsiniz. Tepsim yuvarlak olduğu için baklava dilimi şeklinde kestim. Soğuttuğumuz şerbetimiz yaptığımız kadayıf tatlının üzerinde gezdiriliyoruz ve şerbeti çekmesi için tatlıyı bekletiyoruz. Şerbetinizin soğuk olması gerekli eğer sıcak olursa kadayıf hamur olur dikkatli olunuz:) Afiyetle yiyiniz.

Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 500 gram kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 2 su bardağı iri ufaltılmış ceviz
Şerbeti için
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 *6 damla limon
Cevizli Tel Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Evet şimdi yapılışı taze aldığımız tel kadayıfı geniş olan karıştırma kabına alıyoruz. Kısık ateşte erittiğiniz Tere yağını ısıttıktan sonra kadayıfların üzerine dökünüz. Elinizle didiklediğiniz kadayıfı tereyağıyla güzelce harmanlayın. Yarısını aldığınız fırın tepsinin içine yayın sonra avucunuzun içiyle bastırın. Kırdığınız cevizleri içine serpiştirin eşit bir şekilde ayırdığınız kadayıfları üstüne düzerek bastırınız. 200 dereceye ısıyla ayarladığınız fırında kızarana kadar pişirin. Kızar tığınız kadayıfı aynı olan bir tepsiyle ters çeviriniz. Bu kadayıfı dilimlediğiniz de kadayıf daha güzel görünür. Eğer alt tarafı az kızarmışsa on dakika daha pişirebilirsiniz. Kadayıfın şerbetini hazırlayalım tencereye malzemeyi attıktan sonra kaynatalım 18 dakika kadar yüksek ısıda kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Soğuttuğumuz kadayıfın üstüne sıcak şerbeti dökünüz. En az 2 saat bekletiniz. İkram ettiğinizde size tavsiyem dondurma ya da kaymakla ikram edebilirsiniz. Buda değişik bir kadayıf tatlımız Arapların çok tükettikleri bir tatlıymış tavsiye ederim deneyiniz kolay gelsin size ve de afiyetle yiyiniz.

Kadayıf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Nuriye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Gül Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hint Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6