Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı

Sütlü bisküvili irmik tatlısı, sütlü tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Hafif ve lezzetli olması nedeniyle hemen herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bu tatlı, diyet yapanlar için de şeker miktarı azaltılarak rahatlıkla tüketilebilir. Tatlının üzerine meyve veya çikolata sosları eklenerek, meyve ve çikolata parçaları ile süslenebilir. Damak zevkine göre farklı şekillerde süslenebilir. Şimdi bu güzel tatlının tarifine bakalım.

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • Çikolata veya meyve sosu

Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamak için, irmik, şeker, süt ve Hindistan cevizi bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve karışım pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladığında karışım koyulaşacaktır. Karışımı sürekli karıştırarak beş dakika kadar pişirmeye devam edin ve ardından ocağı kapatın.

Kek kalıbının içerisine streç film serilir ve hazırlanan irmikli muhallebi bu streç filmin üzerine dökülerek üstü iyice düzeltilir. Bir paket pötibör bisküvi, muhallebinin içerisine dikine yerleştirilir. Tatlı buzdolabına konulur ve en az üç dört saat buzdolabında bekletilir. Ardından çıkartılır ve servis tabağına alınır. Üzerine çikolata sosu ya da meyve sosu dökülerek süslenir. Tatlı dilimlenerek servis edilir.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Tatlınızın daha zengin bir aroma kazanması için karışımın içine vanilya ekleyebilirsiniz.
  • Daha hafif bir tatlı için Hindistan cevizi yerine rendelenmiş limon veya portakal kabuğu kullanabilirsiniz.
  • Tatlıyı buzdolabında bekletme süresi, tatlının daha iyi kıvam alması için önemlidir. Bu süreyi ihmal etmeyin.
  • Servis etmeden önce tatlıyı buzdolabında birkaç dakika dinlendirerek kıvamının daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bu tarif ile hazırlayacağınız sütlü bisküvili irmik tatlısı, hem gözlere hem de damaklara hitap edecek. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Antep Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri