Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kaymaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Tatlı

Kaymak ile hazırlanan her türlü tatlı, herkes tarafından çok beğenilerek tüketilmektedir. Sütten elde edilen kaymak oldukça besleyicidir ve sabah kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarından birisidir. Özellikle çocuklar, balın üzerine sürülen kaymakla sabah kahvaltısı yapmaktan büyük keyif alırlar. Çoğunlukla kaymak, şerbetli tatlılarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin, ekmek kadayıfının üzerinde, şerbetli kadayıfın üzerinde, ayva tatlısında, keklerin arasında ve revani üzerinde kaymak kullanımı yaygındır. Hazırlamış olduğunuz güzel kabarmış kekin şerbetle birleşmesi ve daha sonra kaymağın eşsiz lezzetiyle buluşması, ağızda dağılan lokum gibi şerbetli tatlılar hazırlamanızı sağlar. İsterseniz bu mükemmel lezzeti sizin için özel olan kişilerle, arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşarak hoş sohbetli vakitler geçirebilirsiniz.

Kaymaklı Tatlı İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Arası İçin

  • 250 gram kaymak
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kaymak tadında olan krem şanti (2 poşet kullanılacak)
Kaymaklı Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk önce kaymaklı tatlının şerbetini hazırlamak için derin bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın ve ardından limon suyunu ekleyerek soğuması için bir kenara kaldırın. Keki hazırlamak için, derin bir kasenin içine ilk önce yumurta ile toz şekeri ilave edin ve mikser yardımı ile iyice köpük olana kadar çırpın. Krema kıvamına gelip beyazladıktan sonra içerisine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Bu aşamada mutlaka tahta kaşık kullanmaya özen gösterilmelidir. Tahta kaşıkla yavaş bir şekilde kekin hamurunu karıştırın. Özellikle kek hamurunda unun hepsini bir kerede ilave etmeyin ve birkaç seferde ekleyerek tahta kaşıkla çok fazla çırpmadan karıştırın. Önemli olan kekin havasını söndürmeden unu karıştırmaktır. Daha sonra fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ve kek harcını her yere eşit olarak dağıtın. Yağlı kağıt, kek piştikten sonra rahatlıkla ters çevrilmesinde kolaylık sağlamaktadır.

Önceden 170 derecede ısıtılan fırında kekin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kek soğuduktan sonra ters çevirin ve yağlı kağıdı dikkatli bir şekilde kekin üzerinden alın ve bıçak ile iki parçaya bölün. İsterseniz ip kullanarak da keki ortadan ikiye kolaylıkla bölebilirsiniz. Şimdi sırada son işlem olan kaymağı hazırlamak var; kasenin içine sütü, kaymak tadındaki krem şantileri ve kaymağı ekleyerek iyice çırpın ve koyu bir krema elde edin. Kaymağın biraz sert olması için takriben 10-15 dakika arasında buzdolabında bekletin. Ayırmış olduğunuz kekin alt katına hazırladığınız kaymağı her yerine dağılacak şekilde sürün. Kaymaklı tatlının dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Daha sonra tatlıyı dilimleyin ve önceden hazırladığınız şerbeti yavaş bir şekilde kekin üzerine dökün. En son kaymaklı tatlının üzerine Hindistan cevizi ile süsleyin. Kaymaklı şerbetli tatlıyı zamanınız var ise mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin. Çünkü ertesi gün tattığınızda çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Renkli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazete Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri