Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı

Burma tatlısı, şerbetli ve oldukça lezzetli olan tatlı türleri arasında yer almaktadır. Bu eşsiz lezzet, damaklarda unutulmaz bir tat bırakmakla kalmayıp, artık evinizde de rahatlıkla ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Misafirleriniz veya evdeki bireyleriniz için rahatlıkla menünüze ekleyebileceğiniz bu eşsiz lezzetin yapımını birlikte inceleyelim;

Burma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tutam tuz
  • Yarım kilo un
  • Yarım kilo nişasta (hamuru açmak için kullanılacaktır)
  • 250 gram ceviz içi (tatlının iç malzemesi için)
  • 250 gram tereyağı veya margarin

Burma Tatlısının Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Burma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle şeker, su ve limon suyu bir tencereye konularak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra koyu bir kıvam alınca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Bu hazırladığımız karışım, tatlının şerbeti olacaktır ve soğurken tatlının yapımına başlanabilir.

Öncelikle üç adet yumurta geniş bir kabın içerisine alınarak çırpılır ve ardından üzüm sirkesi eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Ardından süt ve yoğurt eklenerek iyice karıştırılır. Karışımın içerisine yarım kilo un azar azar ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Hamurun topak olmaması için un azar azar ve sürekli yoğurularak eklenmelidir. Ardından tuz eklenerek kulak memesi kıvamı elde edilene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hazırlanan hamur bu kıvama geldiğinde dinlendirilmesi gerekmektedir. Hamuru beş eşit parçaya bölerek bir kenara koyun ve kurumaması için nemli bir bezle örtün. Hamurun gevrek ve kolay açılır olması için yarım saat dinlenmesi gerekmektedir.

Dinlendirilen hamurdan bir parça alınarak oklava yardımıyla nişasta serpilerek açılır. Hamur büyük ve yuvarlak bir hale gelinceye kadar açılır. Elde edilen büyük yufka serilerek üzerine ufalanmış ceviz her yerine serpilir. Yufka ince bir oklavaya sarılarak gevşek bir şekilde sarılır ve her iki köşesinden sıkılarak büzüştürülür. Büzüldükten sonra oklava yavaşça çıkarılır ve uzun ince bir rulo elde edilir. Rulo halindeki yufka baklava büyüklüğünde yatay bir şekilde kesilerek fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurlar da aynı yöntemle açılır, ceviz eklenir, oklavaya sarılır ve kesilerek tepsiye dizilir.

Hamurlar tepsiye dizildikten sonra 250 gram margarin veya tereyağı bir tavada eritilir. Eritilen yağın çok fazla yanmamasına dikkat edilmelidir. Eritilen yağ, tepsideki hamurların üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkarılan tatlının üzerine önceden hazırlanan şerbet dökülür. Yaklaşık 15-20 dakika şerbetle beraber dinlendirilir. Dinlenme süresi bittikten sonra tatlınız servise hazır hale gelir. Tatlıları tabaklara dilimleyerek üzerine isteğe göre Hindistan cevizi veya Antep fıstığı dökerek süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri