Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları

Yazın sıcak günlerinde serinlemek amacıyla yapılan bu tatlılar, birbirinden güzel ve eşsiz lezzetler sunar. Yaz tatlıları, şerbetli, dondurmalı ve sütlü gibi birçok şekilde hazırlanabilir ve pek çok insanın damak zevkine hitap eder. Her ne kadar yüksek kalori içerseler de, yaz tatlıları oldukça rağbet görür.

Meyveli Yaz Muhallebisi

  • Bir litre yağlı süt
  • Bir su bardağı toz şeker
  • İki yemek kaşığı buğday unu
  • İki yemek kaşığı pirinç unu
  • Bir çay kaşığı vanilya

Meyve Sosu İçin

  • Bir çorba kaşığı nişasta
  • Bir su bardağı portakal suyu (Şeftali veya elma da olabilir)
  • Beş yemek kaşığı toz şeker

Meyveli Yaz Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencere içerisine süt, un ve şekeri ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişmeye yakın içine vanilya ekleyin. Pişen muhallebiyi derin bir borcam içine dökün ve muhallebi soğuyuncaya kadar meyve sosunu hazırlayın. Bunun için bir bardak portakal suyu içine nişasta ve şekeri ekleyerek kıvamlı bir hal alıncaya kadar ocakta pişirin. Hazırlanan meyve sosunu muhallebinin üzerine dökün ve iyice yaydıktan sonra muhallebiyi süsleyerek servis edin.

Bisküvili Yaz Tatlısı Malzemeleri

  • İki paket kakaolu veya sade pötibör bisküvi
  • Yarım paket margarin veya 250 gram tereyağı
  • Bir kutu (500 ml) sade dondurma

Sosu İçin

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • İki su bardağı süt
  • Bir avuç dövülmüş ceviz veya fındık içi
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram çikolata

Bisküvili Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağını yakmadan küçük bir tava içinde erimeye bırakın. Tereyağı erirken, diğer taraftan bisküvileri eliniz ile kare bir borcam içinde iyice ufalayın. Eriyen tereyağını ufaladığınız bisküvilerin üzerine döküp iyice yoğurarak hamur kıvamına getirin. Ardından hamur kıvamına gelen bisküvileri çok kalın olmayacak şekilde borcamın içine eşit bir şekilde serin. Dilimler halinde dondurmadan parçalar alarak hazırladığınız hamurun üzerine yine kalınlığı eşit olacak şekilde dizin. Hazırladığınız bu alt kısmı streç film ile sararak buzluğa kaldırıp çikolata sosunu hazırlamaya geçin. Sos için küçük bir tencere içerisine süt, pudra şekeri, çikolata ve tereyağını ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Yaklaşık beş dakika daha kaynayan sosunuzun altını kapatarak soğumaya bırakın. Sosu sıcak olarak kullanmak, kekin içindeki dondurmanın erimesine neden olur; bu nedenle dikkatli olmalısınız. Soğuyan sosu hazırladığınız dondurmalı kekin üzerinde her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın. Yine streç film ile sarıp tatlınızı en az bir saat olacak şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakın. Ceviz veya fındık ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis edin.

Fincan Tatlısı Malzemeleri

  • Bir su bardağı un
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
  • Dört su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir paket vanilya
  • Hindistan cevizi

Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere içerisine süt, un ve şekeri ekleyerek iyice karıştırın. Ardından bu karışımı ocağa alarak kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Kıvam bulmuş olan muhallebinin altını kapatın ve içine tereyağı ile Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştırın. Kahve fincanlarının içini ıslatıp fazla suyunu silkeleyerek atın ve hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Muhallebi bitinceye kadar fincanlara doldurmaya devam edin ve bu işlemin bitmesi ile hazırlanan fincanları buzdolabına kaldırın. Bu şekilde en az bir saat dinlendikten sonra çıkarıp fincanlardan alın ve Hindistan cevizine bulayın. Tüm muhallebileri bu şekilde yaptıktan sonra üzerini çikolata sosu veya pasta süsü ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Eti Burçak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri