Un Tatlısı Un Tatlısı Hazırlanışında Gerekli Malzemeler
Un Tatlısı Nasıl Yapılır? Un tatlısı hazırlamadan önce yukarıdaki malzemeleri tezgâh üzerine hazırlayın. Büyük bir tavaya 150 gram tereyağını koyun ve kısık ateşte eriyene kadar bekleyin. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı unu ekleyin ve topaklanmaması için sürekli 15 dakika boyunca karıştırın. Bu arada, farklı bir tencereye 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt koyarak iyice kaynatın. Şeker karıştıktan sonra, tava üzerindeki kavrulmuş tereyağlı unun üzerine yavaşça dökün. Un helvası, şeker, süt ve su karışımını iyice çektikten sonra ocaktan alın ve bir süre soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra tatlı tabağına alarak dondurma kaşığı yardımıyla servis edin ve üzerine dövülmüş ceviz serpin. Afiyet olsun. Fıstıklı Un Tatlısı Hazırlanışında Gerekli Malzemeler
Fıstıklı Un Tatlısı Nasıl Yapılır? Tereyağını kısık ateşte eritin ve içine 50 gram beyaz fıstık ekleyerek kavurun. Kızaran yağa 600 gram sarımsı unu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika karıştırın. Farklı bir tencerede su, şeker ve sütü kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra, tava içindeki un ve fıstığın üzerine yavaşça dökün. 10 dakika kadar karıştırın. Su ve şekeri iyice çektikten sonra, fıstıklı helvayı dinlenmesi için tezgâha alın. Dondurma kaşığı ile servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun. |