Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı

Un tatlısı, Anadolu'da asırlardan beri yapılan ve nesillerden nesillere aktarılan bir lezzettir. Hazırlanışı oldukça kolay olan bu tatlı, özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketilmektedir. Yemeklerden sonra misafirlere ikram edilen un tatlısı, asırlardan beri tüketilen lezzetli bir tatlıdır. Aşağıda, sizler için iki farklı lezzette un tatlısı tarifi vereceğiz.

Un Tatlısı Hazırlanışında Gerekli Malzemeler
  • 150 gram tuzsuz tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 50 gram dövülmüş ceviz
Un Tatlısı Nasıl Yapılır?

Un tatlısı hazırlamadan önce yukarıdaki malzemeleri tezgâh üzerine hazırlayın. Büyük bir tavaya 150 gram tereyağını koyun ve kısık ateşte eriyene kadar bekleyin. Tereyağı eridikten sonra 2 su bardağı unu ekleyin ve topaklanmaması için sürekli 15 dakika boyunca karıştırın. Bu arada, farklı bir tencereye 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt koyarak iyice kaynatın. Şeker karıştıktan sonra, tava üzerindeki kavrulmuş tereyağlı unun üzerine yavaşça dökün. Un helvası, şeker, süt ve su karışımını iyice çektikten sonra ocaktan alın ve bir süre soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra tatlı tabağına alarak dondurma kaşığı yardımıyla servis edin ve üzerine dövülmüş ceviz serpin. Afiyet olsun.

Fıstıklı Un Tatlısı Hazırlanışında Gerekli Malzemeler
  • 600 gram sarımsı un
  • 250 gram tuzsuz tereyağı
  • 500 gram süt
  • 550 gram şeker
  • 50 gram beyaz fıstık
  • 500 gram su
Fıstıklı Un Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını kısık ateşte eritin ve içine 50 gram beyaz fıstık ekleyerek kavurun. Kızaran yağa 600 gram sarımsı unu ekleyin ve yaklaşık 20 dakika karıştırın. Farklı bir tencerede su, şeker ve sütü kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra, tava içindeki un ve fıstığın üzerine yavaşça dökün. 10 dakika kadar karıştırın. Su ve şekeri iyice çektikten sonra, fıstıklı helvayı dinlenmesi için tezgâha alın. Dondurma kaşığı ile servis tabağına alarak servis edin. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri