Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kremalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı İrmik Tatlısı

Kremalı İrmik Tatlısı, yapımı oldukça pratik olan ve hafif bir tatlıdır. Bu tatlı, sütlü olduğu için hafif bir lezzete sahiptir. Deneyenler tarafından beğenilen kremalı irmik tatlısını, akşam yemeğinden sonra veya beş çaylarında misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Şimdi kremalı irmik tatlısının tarifine ve yapılışına geçelim.

Kremalı İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • İki adet yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir buçuk su bardağı irmik
  • Bir su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Muhallebisi İçin

  • İki su bardağı süt
  • Bir çorba kaşığı un
  • Bir çorba kaşığı nişasta
  • Dört çorba kaşığı şeker
  • Üç çorba kaşığı labne peyniri

Kremalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamakla işe başlayın. Çünkü şerbetin soğuk olması gerekiyor. Bunun için uygun bir tencereye toz şekeri ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip 1-2 dakika kadar şerbeti kaynattıktan sonra altını kapatıp bir kenara alın ve soğumaya bırakın.

Daha sonra tatlının kekini hazırlamaya geçin. Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alıp mikser ile iyice çırpın. Ardından sütü ve sıvı yağı ilave ederek biraz daha çırpın. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma ekleyerek hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin.

Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu hafifçe yağlanmış olan kalıbın içerisine dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kek kızarana kadar pişirin. Kek pişerken siz de tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayın. Bunun için muhallebiyi yapacağınız tencerede soğuk sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp labne peynirini ilave ederek yaklaşık beş dakika kadar mikser yardımıyla muhallebiyi iyice çırpın.

Pişen sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti döküp on dakika kadar şerbetinin çekmesini bekleyin. Daha sonra tatlıyı kalıptan çıkarıp servis edeceğiniz tabağa alın ve hazırlamış olduğunuz muhallebiyi üzerine dökün. Buzdolabında dinlendirmeye bırakın. Eğer arzu ederseniz üzerine Hindistan cevizi veya fındık ve fıstıkla süsleyebilirsiniz. Sonra kremalı irmik tatlısını dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalıpta İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri