Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Samsa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı, Sarma tatlısı fıstık, ceviz ve çikolata ili bir arada veya bu iç malzemeleri ayrı ayrı yapılan lezzetli bir tatlıdır. Sarma tatlısının içerisinde bulunan fıstık, ceviz, çikolata ve yağlar kalori değeri yüksek olmasından kaynaklı olarak birkaç dilimi dahi doyuruculuk özelliği taşımaktadır. Ülkemizde sıkça tatlıcılarca üretilen ve satılan sarma tatlılarının en meşur olanı Antep fıstığı ve ceviz içiyle yapılan tatlı türleridir.

Sarma Tatlısı Malzemeleri
  • 400 gram un,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı limon,
  • 100 gram tuzsuz tereyağı,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 20 adet baklavalık yufka,
  • Dövülmüş ceviz,
  • 150 gr tereyağı,
  • Toz fıstık,
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Sarma Tatlısı nasıl yapılır?

Bir kap içerisine alınan 400 gram un içerisine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı limon eklenir uygun miktarla su ile yoğrulan unumuz hamur haline geldikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurumuz el yardımı ile bastırılarak nişasta ile kâğıt inceliğine gelinceye kadar açılır. Açılan yufkanın üzerine kıyılmış ceviz için bu isteğe bağlı Antep fıstığı da olabilir. Güzelce dökülür. İnce bir oklava yardımı ile rulo şeklinde sarılan hamurumuz ince oklavadan büzüştürülerek daha önceden hazırladığımız borcam veya fırın tepsisi üzerine çekilir. Burada hamur oklavadan çıkartılırken kırışmış bir şekilde oklavadan aktarılmalıdır. Hakeza borcamımızın altı hafiften sıvı yağı veya tereyağı ile altı tutmaması için yağlanmalıdır. Oklavadan çıkartılan bütün sarmalar borcam içerisine çekilerek fırınlanır. Daha önceden 180 derece ısıtılan fırında pişene kadar bekletilir.

Sarmamız fırında pişerken bu arada şerbetimiz hazırlanır. Sarma tatlısı şerbeti için 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ocak üzerine kısık ateşte kaynatılmaya başlanır. Kaynamaya yakın şerbetimize 1 kaç damla limon sıkılmalıdır. Sarma tatlımız fırında pişmesini tamamlayınca bir müddet soğuması ve kuruması için tezgâhta bekletilir. Kaynatılan şerbet ılımak üzere kenarı alınır. Soğuyan sarmamızın üzerine 100 gram kadar tuzsuz tereyağı eritilerek kaşık yardımı ile güzelce dağıtılır. Akabinde ılıklaşan şerbetimiz sarma tatlımız üzerine güzelce dökülür. Bir müddet sarma tatlısının şerbetini çekmesi için tezgâh üzerinde bekletilir. Tatlı şerbetini çekince içi yumuşak ve dışı çıtırık bir lezzet alarak sunuma hazır olur. Bir tatlı tabağı üzerine birkaç dilim sarma koyularak üzerine fıstık serpildikten sonra sunuma hazır olur.

Afiyet olsun.

Samsa Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Armut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6