Tatlı Türleri Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı türleri. tatlı herkesin çok severek tükettiği çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Ana başlıklarına bile bakarsak birçok tatlı türleri olduğunu anlarız. Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar, meyveli tatlılar, çikolatalı tatlılar ve bunlar gibi birçok çeşit daha bulunur ve her bir türe ait birçok tarif vardır. Yöreye göre damak tadına göre oldukça farklılık gösterirler. Mesela şerbetli tatlıların baş tacı olan fıstıklı baklava Antep ilimiz ile tanınır. Şerbetli olan tatlılar biraz daha ağır olan tatlılardandır. Şeker oranı ve kalori oranı çok daha yüksektir. Bunlar yerine şekersiz olarak hazırlanması mümkün olan daha hafif olan sütlü tatlılar tüketebilirler. Sütlü tatlıların kalorisi çok daha düşüktür. Hem görsel açıdan hem de lezzet açısından çok hoş tariflere sahiptir Türk mutfağımız. Çok sevilen bazı tatlı tariflerine bakalım.

Pratik rulo tatlı için gerekli malzemeler
  • 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1/2 paket burçak bisküvi
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
  • 1 su bardağı süt
İç harcı için
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı süt
Pratik rulo tatlı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için tereyağı ve şeker bir tavaya alınır ve ocağa konularak altı açılır. Tereyağı ve şeker eritilir. Eriyince ocaktan alınır. Ardından kakao süt ve çekilmiş fındık veya ceviz eklenir. Biraz karıştırılır ve bu sırada bisküviler ezilir. Onlar da tavaya ilave edilir. Harmanlanmaya başlanır. Çok ezmenize gerek yoktur. Bu malzeme streç film üzerine aktarılır ve el ile düzeltilir. İç harcı için süt Hindistan cevizi ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Düzlenen bu harç içerisine konulur. Yavaşça streç film ile sarılır. Buzdolabına alınır ve donması beklenir. Birkaç saat sonra çıkarılır ve dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Cocostar tatlı yapılışı için gerekli malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kaymaksız yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kakao
Kreması için
  • 2.5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1/2 paket tereyağı ya da margarin
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 bardağı Hindistan cevizi
Cocostar tatlı nasıl yapılır?

Tatlının ilk olarak kek malzemeleri hazırlanır. Keki için ilk olarak yumurta ve şeker çırpılır. Köpük haline gelene kadar çırpmak gerekir. Ardından sıvıyağ, vanilya, yoğurt, süt, kakao eklenir. Bir süre çırpılır ve ardından un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tekrar çırpılır ve kalıba konulup yüz seksen derece fırına verilir. Yirmi dakika kadar pişirilir. Bu esna da krema hazırlanır. Krema için süt, irmik, şeker ve margarin tencereye alınır ve ocağa konulur. Ocak açılır ve pişirilmeye başlanır. Sık sık karıştırmak gerekir. Kaynadıktan sonra beş dakika kadar daha ocakta tutulur. Sonra ocaktan alınır ve vanilya ile Hindistan cevizi eklenerek iyice çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek gerekir. Bu süre de kek pişmiş olacaktır. Kek fırından çıkınca süt ve kakao karıştırılarak kekin her tarafı ıslatılır. Üzerine kreması eklenir. Üzeri ister meyve parçaları ister çikolata sosuyla süslenir. Ardından bir saat kadar dinlendirilip servis edilir.

Afiyet olsun.

Muhallebi yapımı için gerekli malzemeler
  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet muz
Muhallebi nasıl yapılır?

Derin bir tencereye süt, şeker, un, nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine vanilya ve tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımıyla üç dakika kadar çırpılır. Kuplara paylaştırılır ve üzerine muz dilimlenerek eklenir. Bir saat kadar dinlendirilir ve servis edilir.

Tatlı Türleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kurabiye Tarifleri (Tatlı)

Kurabiye Tarifleri (Tatlı)

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Antep Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karagöz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şıllık Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6