Tatlılar, herkesin severek tükettiği ve geniş bir yelpazeye sahip olan lezzetlerdir. Tatlıların birçok çeşidi bulunmaktadır. Ana başlıklarına bile bakarsak, birçok tatlı türü olduğunu anlarız. Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar, meyveli tatlılar, çikolatalı tatlılar gibi birçok tür daha bulunur ve her bir türe ait birçok tarif vardır. Yöreye ve damak tadına göre çeşitlilik gösterirler. Örneğin, şerbetli tatlıların baş tacı olan fıstıklı baklava, Antep ilimiz ile tanınır. Şerbetli tatlılar, biraz daha ağır ve yüksek şeker ile kalori oranına sahip olan tatlılardandır. Bunlar yerine şekersiz olarak hazırlanması mümkün olan daha hafif sütlü tatlılar tercih edilebilir. Sütlü tatlıların kalorisi çok daha düşüktür. Hem görsel açıdan hem de lezzet açısından çok hoş tariflere sahiptir Türk mutfağımız. Aşağıda, çok sevilen bazı tatlı tariflerine bakalım. Pratik Rulo Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
İç Harcı İçin
Pratik Rulo Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlının yapımı için tereyağı ve şeker bir tavaya alınır ve ocağa konularak altı açılır. Tereyağı ve şeker eritilir. Eriyince ocaktan alınır. Ardından kakao, süt ve çekilmiş fındık veya ceviz eklenir. Biraz karıştırılır ve bu sırada bisküviler ezilir. Onlar da tavaya ilave edilir. Harmanlanmaya başlanır. Çok ezmenize gerek yoktur. Bu malzeme streç film üzerine aktarılır ve el ile düzeltilir. İç harcı için süt, Hindistan cevizi ve pudra şekeri iyice karıştırılır. Düzenlenen bu harç içerisine konulur. Yavaşça streç film ile sarılır. Buzdolabına alınır ve donması beklenir. Birkaç saat sonra çıkarılır ve dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. Cocostar Tatlı Yapılışı İçin Gerekli Malzemeler
Keki Islatmak İçin
Kreması İçin
Cocostar Tatlı Nasıl Yapılır? Tatlının ilk olarak kek malzemeleri hazırlanır. Keki için ilk olarak yumurta ve şeker çırpılır. Köpük haline gelene kadar çırpmak gerekir. Ardından sıvıyağ, vanilya, yoğurt, süt, kakao eklenir. Bir süre çırpılır ve ardından un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve tekrar çırpılır ve kalıba konulup 180 derece fırına verilir. Yirmi dakika kadar pişirilir. Bu esnada krema hazırlanır. Krema için süt, irmik, şeker ve margarin tencereye alınır ve ocağa konulur. Ocak açılır ve pişirilmeye başlanır. Sık sık karıştırmak gerekir. Kaynadıktan sonra beş dakika kadar daha ocakta tutulur. Sonra ocaktan alınır ve vanilya ile Hindistan cevizi eklenerek iyice çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek gerekir. Bu sürede kek pişmiş olacaktır. Kek fırından çıkınca süt ve kakao karıştırılarak kekin her tarafı ıslatılır. Üzerine kreması eklenir. Üzeri ister meyve parçaları ister çikolata sosuyla süslenir. Ardından bir saat kadar dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun. Muhallebi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Muhallebi Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye süt, şeker, un ve nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine vanilya ve tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımıyla üç dakika kadar çırpılır. Kuplara paylaştırılır ve üzerine muz dilimlenerek eklenir. Bir saat kadar dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun. |