Şıllık Tatlısının Tanıtımı Şıllık tatlısı, Şanlıurfa yöresine ait oldukça lezzetli ve geleneksel bir tatlıdır. Yapımı kolay olduğu için sıklıkla tercih edilen bu tatlı, farklı ve özgün bir lezzet sunar. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Şimdi, şıllık tatlısının tarifine geçelim. Şıllık Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
Şerbeti İçin
İçi İçin
Üzeri İçin
Şıllık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? 1. Uygun bir karıştırma kabının içerisine sekiz çorba kaşığı un, bir su bardağı su ve bir çimdik tuzu koyup iyice çırpın. Krep hamurundan biraz koyu kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. 2. Tavaya az bir yağ sürüp, krep hamurundan bir kepçe kadar alarak tavanın ortasına dökün ve hamurun kenarlara yayılmasını sağlayın. Hamurun altı kızarınca spatula yardımıyla çevirip üst tarafının da kızarmasını sağlayın. Bu işlemi toplam sekiz tane krep elde edene kadar tekrarlayın. 3. Kreplerden dört tanesini alt kata yerleştirip, üzerlerine ayıklanmış ceviz içini serpiştirin. Diğer dört krebi de cevizlerin üzerine kapatın. 4. Şerbeti hazırlamak için uygun bir tencereye bir su bardağı su, bir su bardağı şeker ve bir çorba kaşığı tereyağını koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatın ve altını kapatın. 5. Şerbeti yaklaşık on dakika beklettikten sonra dilimlediğiniz tatlının üzerine dökün. Son olarak, tatlıyı fıstık içiyle süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |