Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tatlı Su Levreği Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Su Levreği; Avrupa'da oldukça yaygın olan, etçil bir tatlı su balığı türüdür. Ülkemizde Batı Karadeniz ile Marmara Bölgesinin tatlı sularında yaşar. Hem balıkçıların hem de tüketicilerin tercih ettiği ve sevdiği lezzetli bir balık çeşididir.

Tatlı Su Levreği Fiziki Yapısı

Fiziki görüntüsünün, bazı dikkat çekici özellikleri arasında, göğüs ile karın yüzgeçlerinin kırmızı rengi ve tüm levrekler için tipik olan, sert ve dikenli sırt yüzgeci dikkat çeker. Genellikle vücudunda 6- 8 arasında, yukarıdan aşağıya doğru incelen çizgiler bulunur. Alt dudağı üsttekinden daha öne doğru çıkık haldedir. Tatlı su levrekleri en fazla 40 cm büyüklüğe kadar ulaşırlar, ama nadir olarak 50 cm büyüklükte tutulmuş olanları da bulunur. Tatlı su levreklerinin böyle bir büyüklüğe ulaşmaları çok uzun zaman alır. 8 ila 10 yaşında olanları bile en fazla, 25 cm boyunda olurlar. Dişi olanları su kıyılarının yakınında yumurtlarlar. Yumurtadan çıkmış olan yavrular ilk olarak su yüzüne çıkıp, hava torbalarını hava ile doldururlar. Bu yavrular akıntılarla birlikte, derin sulara taşınırlar ve orada planktondan beslenmeye başlarlar. Biraz zaman geçtikten sonra alçak suya geri dönerler ve orada sivrisinek, küçük bitkiler ve kurtçuklar ile beslenirler.

Göllerde yaşayan tatlı su levreklerinin yavruları daha küçükken, sazangiller yavruları ile aynı yemlerden beslendiklerinden ötürü, bir rekabet içinde yaşamaya alışırlar. Bazı koşullar altında bu sazangiller yavruları, kendilerinden daha da büyümüş olan tatlı su levreklerinin yemi haline gelirler. Gıda kıtlığı yaşanan dönemlerde, tatlı su levreği kendinden daha küçük tatlı su levreklerini yiyebilir. Derin olan göllerde tatlı su levreği kışın çoğu zamanını, büyük derinliklerde geçirir. Bu süreyi atlatabilmeleri için en az 6 C° su sıcaklığına ihtiyaçları vardır. Avcılığı yıl boyunca, hatta buz üstünden bile yapılabilir. Tabi ki de doğayı seven tüm balıkçıların avlamaya dikkat etmesi gerekmektedir. Her balıkta olduğu gibi, tatlı su levreği de yumurtlama döneminde avlanmaz.

Tatlı Su Levreği Yorumları

soru

Kâme

07 Mayıs 2024 Salı

Ben tatlı suyu levreğini de deniz levreğini de çok seviyorum fakat besin değerleri olarak hangisi daha faydalı acaba

Cevap yaz
cevap

Nafih

06 Eylül 2018 Perşembe

Tatlı su levreği ile denizde ki levreği lezzetli balıktır. Tatlı su levreği biraz daha fazla kılçığı bulunmaktadır. Deniz levreğin de ise kılçık daha azdır. Tatlı suda yetişen levreniz deniz levreklerinden daha ucuzdur. Deniz levreğinin eti biraz daha iyidir. Tatlı suda yetişen levrek ise yağlıdır. İkisi de omega 3 bakımından zengindir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaş Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Türleri Nelerdir?

Tatlı Türleri Nelerdir?

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kazandibi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmikli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Un Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İmam Sarığı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6