Cevizli İrmik Tatlısı Cevizli irmik tatlısı, hem kolay hem de hafif bir tatlı çeşididir. Bu tatlı, damak tadınıza uygun olarak herkesin severek tüketebileceği ve özel toplantılarınızda misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir seçenektir. Tatlı ihtiyacınızı hızlıca karşılayabilecek bu tarif, eşsiz lezzeti ve pratik yapımıyla pasta tarifleri defterinizde mutlaka bulunmalıdır. Cevizli İrmik Tatlısı Malzemeleri
Cevizli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle bir tencere alın ve içerisine bir kaşık margarin ve sıvı yağı ilave edin. Margarin eriyince tencerenin içerisine 1 su bardağı irmik ve 1 su bardağı şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra kalan şekeri ve kaynatmış olduğunuz süt ve suyu ilave ederek karıştırarak pişirin. İstediğiniz kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatın. Tatlınızı 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine robotta çekilmiş olan cevizleri serpin. Bir tutam tarçın ile tatlandırarak ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Cevizli irmik tatlısı, farklı sunum ve lezzetlerle zenginleştirilebilir. Örneğin:
Bu bilgilerle, cevizli irmik tatlınızı daha da özel hale getirebilirsiniz. |