Bisküvili tatlılar, hafif yapısı ve lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi çeşitleriyle çeşitli tatlılar yapmak mümkündür. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bisküvili irmik tatlısı tarifini sizinle paylaşmak istedim. Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle küçük kare bir borcama bisküviler sırayla dizilir. Daha sonra irmik muhallebisini yapmak için süt tencereye boşaltılır. Ardından irmik, şeker, damla sakızı eklenir. Ocağın altını yakmadan önce hepsi birbirine karıştırılır. Daha sonra nişasta suda eritilerek, muhallebinin içine karıştırılır. Kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Tam bir muhallebi kıvamı elde edildikten sonra ılıyana kadar bekletilir. Ilındıktan sonra bisküvilerin üzerine bir kat sürülür ve tekrar bisküvi dizilir. Bu şekilde üç kata kadar yapılır. En son muhallebi ile tamamen kaplanır. Üzerine Hindistan cevizi serpilir. İsteğe göre çikolata sosu dökülebilir veya mevsim meyveleri ile süslenebilir. Ekstra İpuçları ve Servis Önerileri
Afiyet olsun! |
Böritigin
12 Temmuz 2024 CumaBisküvili irmik tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları çok açık anlatılmış, fakat damla sakızı bulamazsam yerine ne kullanabilirim? Ayrıca, muhallebi tam olarak ne kadar süre kaynatılmalı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Böritigin,
Damla sakızı bulamazsan, vanilya kullanarak benzer bir aroma elde edebilirsin. Vanilya, hem tatlıya hoş bir koku katacak hem de damla sakızını aratmayacaktır. Muhallebiyi kaynatma süresi ise genellikle kıvam alana kadar, yani yaklaşık 10-15 dakika arasındadır. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başladığında ve koyulaştığında ocaktan alabilirsin. Afiyet olsun!