Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tarak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tarak tatlısı, tatlılar, Türk halkının en çok sevdiği yiyecek türlerindendir. Fazla yediğimizde vücudumuza zarar verebilecek tatlılar, vazgeçilmez lezzetiyle de günümüzde çokça tüketilmektedir. Bazı tatlılar hem sağlıklı hem de lezzetli olabiliyor. İşte size bugün o tatlılardan biri olan tarak tatlısından bahsedeceğiz. Kastamonu yöresine özgü tarak tatlısı, kolay ve hızlı yapımı ile tatlı isteğinizi yatıştırabilecek aynı zamanda lezzetiyle tatlı isteğinizi giderecek tatlılar arasında yer almaktadır. Tarak tatlısı, ani bir şekilde gelen davetsiz misafirlerinize ikram etmek için veya akşam yemeği sonrasında aile bireylerinin tatlı isteğini gidermek için kolayca hazırlanabilecek bir tatlıdır. Genellikle Ramazan aylarında tercih edilmektedir. Yöresel bir lezzet olduğu için de bazı bölgelerde hala bilinmemektedir.

Tarak tatlısı yapımında kullanılacak malzemeler
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 3 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta (Ek olarak bir tane de yumurtanın beyazı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kadar badem
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı kadar badem
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tarak tatlısının şerbeti için
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu
Tarak tatlısı nasıl yapılır?

Bu tatlının şerbeti soğuk olarak hazırlandığı için ilk olarak şerbeti hazırlamak gerekir. Öncelikle şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın içine birkaç damla limon suyu damlatın. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Herhangi bir kaba yumurtaları kırın. Daha sonra tereyağı, vanilya, irmik, sıvı yağ, pudra şekeri ve yoğurdu üzerine ekleyin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya başlayın. Daha sonra unu ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Bu yoğurma işlemini hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelene kadar devam ettirin. Bademleri dişe gelecek şekilde dövün ve bu arada hamurdan da ceviz büyüklüğü kadar parçalar alın. Temiz bir tarak üzerinde hamuru yuvarlayıp ortasına da dövülmüş badem koyun. Hamuru uzunlamasına koyun ve hamuru alın. Şekil almış kısımları dışarıda bırakacak şekilde birleştirin. Bu işlemler ile hazırlanan tatlıları herhangi bir tepsiye koyun. Sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin. Diğer bademleri de yerleştirin. 170 derece bir fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerinin kızarması ile fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti çektiğinde tatlıyı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tarak Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halep Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Balkan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Tatlı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kayısı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Yaz Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı İrmikli Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6