Kurabiye, birçok insan için lezzetli bir atıştırmalık olup, kabul günlerinin ve beş çaylarının vazgeçilmezidir. Hemen hemen her evde mutlaka bir çeşit kurabiye bulunur. Siz de misafirlerinize çayı boş ikram etmek istemeyenlerdenseniz, geç bayatlamayan ve enfes lezzetli olan kurabiye tariflerinden birini deneyebilirsiniz. Fındıklı Meyveli Tatlı Kurabiye Kurabiye denilince aklınıza gelecek ilk çeşitlerden biri olacağından eminim. Ağızda dağılan, içi sürprizlerle dolu bu kurabiyeyi hazırlamak oldukça kolaydır. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Fındıklı Meyveli Tatlı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Fındıklı Meyveli Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle derin bir kaseye margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve fındığı koyup iyice karıştırın. Ardından iki bardak un ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra incir ve üzümü ekleyin. Unu yavaşça ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar alıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri fazla kızartmayın; içi pişmişse beyaz kalsın, pişmemişse hafif pembeleşinceye kadar durabilir. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına dizin. Susamlı Tatlı Kurabiye Alışık olmadığımız bir lezzet olabilir, ancak inanılmaz çıtır ve lezzetli bir kurabiye. Susamlı kurabiye genelde tuzlu olarak yapılır, fakat sizler için sürekli yaptığım ve severek tüketilen susamlı tatlı kurabiyenin tarifini paylaşıyorum. Beğeneceğinizi umuyorum. Susamlı Tatlı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Susamlı Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle margarin ve pudra şekerini derin bir kaseye koyup margarinin pürüzsüz bir hale gelmesini sağlayın. Ardından sıvı yağ, yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya ve kavrulmuş susamı ekleyip iyice karıştırın. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölüp bir parçasını merdane yardımıyla serçe parmağı kalınlığında açın. Çay bardağının ağzı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Yuvarlak kurabiyeleri önce ayırdığınız yumurta akına, ardından susama batırıp pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kurabiye çok kalın olmadığından çabuk pişecektir, pişirme esnasında dikkat etmenizde fayda var. Tahinli Cevizli Tatlı Kurabiye Oldukça lezzetli ve şık bir görünüme sahip olan bir kurabiye çeşididir. Tadına bakan herkesin vazgeçemeyeceği bir lezzete sahip olan bu kurabiyeyi en çok da tahin sevenler bayılacaktır. Dışı çıtır çıtır, içi ağızda dağılan tahinli cevizli kurabiyeyi keyifle hazırlayıp zevkle sunacağınızdan eminim. Şiddetle tavsiye ediyorum, hazırlamak için tarife uymanız yeterli olacaktır. Tahinli Cevizli Tatlı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Tahinli Cevizli Tatlı Kurabiye Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağını ve toz şekeri derin bir kaseye koyup iyice yoğurun. Ardından yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya, yoğurt ve unu ekleyip iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan avuç içi kadar parçalar alıp oklavayla incecik açın. Küçük bir kasede tahin, sıvı yağ ve toz şekeri karıştırıp açtığınız hamura sürün. Üzerine ceviz serpin ve incecik rulo şeklinde sarın. İstediğiniz uzunlukta kesip pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine yumurta akı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler soğuyunca dilerseniz pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Elinize sağlık ve afiyet olsun. |