Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar, herkesin dikkatini çeken ve severek yediği lezzetler arasındadır. Bu tarifte, çikolatayı farklı bir türden irmikle birleştirerek sunacağız. Bu iki mükemmel lezzet bir araya geldiğinde damaklarda eşsiz bir tat bırakacak. Fazla zamanınızı almadan, evinizde pratik olarak yapabileceğiniz ve ister tatlı niyetine ister pasta niyetine servis edebileceğiniz bu eşsiz tarifin yapılışına beraber bakalım:

Çikolatalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket krema
  • 200 gram sütlü çikolata

Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tatlının tabanını oluşturmak için yulaflı bisküvileri bir robottan geçirerek toz haline getirin. Ardından, bir kabın içerisine alın ve tereyağını eriterek yulaflı bisküvilerin içine katarak bu ikisini iyice yoğurun. Daha sonra bir pasta kalıbının içine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız yulaflı karışımı kağıdın üzerine iyice yayın. Bu kalıbı karışımla birlikte buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın.

Pastanın muhallebisini hazırlamak için süt ve irmiği bir kabın içerisine alarak ocağın üzerine koyun ve iyice çırpın. İki malzeme iyice bütünleştikten sonra toz şeker ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın. Tüm malzemeler kaynayana kadar çırpma teli ile iyice çırpılarak kaynamaya bırakın ve kaynayana kadar yavaşça karıştırın.

Kaynamaya başladıktan sonra muhallebiyi ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Muhallebi ılıdıktan sonra buzdolabında soğuyan yulaflı kalıbı çıkararak hazırlamış olduğunuz muhallebiyi bu kalıbın içerisine yayarak dökün. Kalıbınızı tekrar buzdolabına koyarak pastanın üst malzemesini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Üst sosunu hazırlamak için bir paket kremayı ufak bir tencerenin içerisine alarak ocağın üzerine koyun. Biraz ısındıktan sonra ocaktan indirin ve kalıp çikolataları kremanın içerisine atarak iyice çırpın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabındaki muhallebili karışımı çıkararak üstüne dökün ve iyice her yerine yayın. Çikolatayı sürdükten sonra pastanızı tekrar buzdolabına koyarak soğumaya bırakın.

İsteğinize göre daha görsel bir görünüm elde etmek istiyorsanız, hazırladığınız pastanın üzerine beyaz çikolata sosunu kürdan yardımı ile şekiller vererek hazırlayabilirsiniz. Yine isteğinize göre ceviz ya da Antep fıstığı ile de pastanızı şeritler halinde süsleyebilirsiniz. İşte evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz, pratik ve lezzet bakımından eşsiz bir lezzet şöleni olan bu tatlının yapılışı bu kadar basittir. Siz de ister misafirlerinize ister evde çocuklarınıza hazırlayarak bu enfes lezzeti menüde bulundurabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Tatlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Güncel

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Puf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri