Kadayif burma tatlısını ilk defa denemeyi düşünüyorum, tarif çok dikkat çekici görünüyor. Bu tatlının bayram ve özel günlerde tercih edildiğini biliyordum ama yapım aşamasının bu kadar detaylı olduğunu bilmiyordum. Özellikle tereyağının kadayıf üzerinde nasıl etkili olduğunu merak ediyorum. İç harcı olarak ceviz kullanmak harika, ama fındık veya bademle de denemek isterim. Şerbetin kaynatılması ve tatlının üzerine dökülmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? Ayrıca, bu tatlının besin değerleri de oldukça ilginç, özellikle kalori miktarı biraz yüksek gibi görünüyor. Ramazan ayında iftar sofralarında yer alması da onu daha cazip kılıyor. Denemeye değer bir tatlı gibi görünüyor!
Kadayif burma tatlısını ilk defa denemeyi düşünüyorum, tarif çok dikkat çekici görünüyor. Bu tatlının bayram ve özel günlerde tercih edildiğini biliyordum ama yapım aşamasının bu kadar detaylı olduğunu bilmiyordum. Özellikle tereyağının kadayıf üzerinde nasıl etkili olduğunu merak ediyorum. İç harcı olarak ceviz kullanmak harika, ama fındık veya bademle de denemek isterim. Şerbetin kaynatılması ve tatlının üzerine dökülmesi sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? Ayrıca, bu tatlının besin değerleri de oldukça ilginç, özellikle kalori miktarı biraz yüksek gibi görünüyor. Ramazan ayında iftar sofralarında yer alması da onu daha cazip kılıyor. Denemeye değer bir tatlı gibi görünüyor!
Cevap yaz