Bu tatlının yapım aşamasını okurken, özellikle irmik ve yoğurt kullanımı dikkatimi çekti. Osmanlı mutfağının zarafetini yansıtan bir tatlı olması, özel günlerde tercih edilmesinin sebebi olsa gerek. Acaba bu tatlının tadı, üzerindeki hindistan cevizi veya fındıkla daha da mı güzelleşiyor? Fırında pişirirken altının altın rengini alması için dikkatli olmak gerektiğini belirtmişsiniz, bu da demek oluyor ki, pişirme süresine dikkat etmek önemli. Sizce tatlının yanında dondurma veya kaymak sunmak, lezzeti artırır mı? Ayrıca, bu tatlının besin değerleri oldukça dengeli görünüyor. Özellikle sindirim sistemine faydalı olması, sağlıklı bir tatlı alternatifi sunuyor. Peki, siz bu tatlıyı ilk kez denediğinizde nasıl bir deneyim yaşadınız?
Bu tatlının yapım aşamasını okurken, özellikle irmik ve yoğurt kullanımı dikkatimi çekti. Osmanlı mutfağının zarafetini yansıtan bir tatlı olması, özel günlerde tercih edilmesinin sebebi olsa gerek. Acaba bu tatlının tadı, üzerindeki hindistan cevizi veya fındıkla daha da mı güzelleşiyor? Fırında pişirirken altının altın rengini alması için dikkatli olmak gerektiğini belirtmişsiniz, bu da demek oluyor ki, pişirme süresine dikkat etmek önemli. Sizce tatlının yanında dondurma veya kaymak sunmak, lezzeti artırır mı? Ayrıca, bu tatlının besin değerleri oldukça dengeli görünüyor. Özellikle sindirim sistemine faydalı olması, sağlıklı bir tatlı alternatifi sunuyor. Peki, siz bu tatlıyı ilk kez denediğinizde nasıl bir deneyim yaşadınız?
Cevap yaz